Personel Alımı

TBMM En Az Lise Mezunu 197 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilan kapsamında KPSS puanına göre 197 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Yayımlanan ilandaki pozisyonlara göre en az lise mezunu olan adaylar da başvuru yapabileceklerdir. 

İLANIN DETAYLARI

TBMM Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yazılı ve sözlü veya uygulama sınavıyla personel alınacaktır.” ifade edildi. 

BAŞVURU DETAYLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi 197 kamu personeli alımı sözlü ve uygulamalı sınav kapsamında gerçekleştirilecektir. İlana başvurular 29 Ocak yani bugünden itibaren başladı ve 7 Şubat’a kadar devam edecektir. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

GENEL ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İşte adaylarda aranan şartlar:

Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir