Gündem

Kamu Personeline Müjde! Zam Teklifi Kabul Edildi mi?

Kamuda çalışan personeller bu hafta getirilecek yeni teklifi heyecanla beklemeye devam ediyor. Toplu sözleşmenin bu hafta karara bağlanması planlanıyor. Daha önce yapılan teklifte, brüt ücreti 3 bin 577-3 bin 750 lira arası olanlara 100 lira, brüt ücreti 3 bin, 750-4 bin lira arası olanlara 60 lira seyyanen zam ile yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı verilmesi planlanmıştı.

Türk-İş’ten önemli açıklama

Türkiye’ de pek çok kamu personelini yakında ilgilendiren toplu sözleşme teklifinde yeni gelişme. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar “Kendilerine de ilettik. Artık daha geç olmadan hemen önümüzdeki hafta yeni teklifi bekliyoruz. Biz de o teklifi kendi içimizde değerlendireceğiz” şeklinde ifade etti.

Ayrıca Mali Sekreter Ağar teklifin hayal kırıklığına uğrattığını belirterek açıklamasına şu sözleri ekledi: “İlerleyen bir süreç var. 1 Ocak itibariyle toplu sözleşme görüşmelerine başlayan işyerlerinin 30 Ağustos itibarıyla grev kararı alması gerekiyor. Grev kararı sonrasında da 60 günlük bir süreç var. Ama sonuçta artık tekliflerin belli bir aşamaya gelmesi gerekiyordu.”

Yasal mevzuat gereği 2 Ağustos itibariyle 4.2 milyon memur ve 2.2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023’te yapılacak zamların belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca Konfederasyonların ortak talepleri arasında, maaş ve aylıklara oransal zammın yanında, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler yer alıyor. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak taleplerini 26 Temmuz’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak.

İlgili Makaleler