Kamu Haberleri

Kamuda Normal Mesaiye Dönüş Heyecanı: Esnek Geri Dönüş

Sağlık, emniyet ve eğitim sektörlerinin dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personelleri için normal mesaiye dönüş heyecanı yaşanıyor. Corona virüsü salgını nedeniyle 2 aya yakın bir süre sonrasında kamu çalışanları mesailerine dönüldü. Uzaktan ve esnek çalışan memurlar mesailerine başladılar.

Bilindiği gibi 1 Haziran itibari ile yeni normale dönüş başladı. Bu dönüş kapsamında sadece özel sektörde değil 3.5 milyon memurun bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında mesailer eski normal gibi olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında esnek ve uzaktan çalışma modelini belirterek teşvik etmişti. Bu modelin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygın hale getirileceği söyleniyor.

İŞGÜCÜNÜ İZLEME VE DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

Sabah Gazetesinden Hazal Ateş’in aktardıklarına göre kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmetin niteliğe göre mesai zorunluluğu bulunmayan kamu çalışanları için evde çalışma izni olabilecek. Bununla birlikte gün içinde her an mesaisine ihtiyaç duyulmayan memurlar için evden çalışma izni de olabilecek. Yeni normal kapsamında işgücünü izleme ve değerlendirme sistemi devreye alınacak ve işe en kolay şekilde erişim sağlanacak.

Yarı zamanlı çalışmanın yoğun olduğu hizmet sektörüne yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Esnek çalışma modelleri sosyal güvenlik sistemiyle de desteklenecek.

TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yeni normal için bazı önlemler alınacak ve alınmaya devam ediliyor. Buna göre tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekili mesafeler ayarlanacak. Bununla birlikte kamuda kullanılan araçlara dezenfekte çalışması yapılacağı gibi gerekli tedbirler alınacak.

Yeni kurallarla mesaiye başlayan kamu kurumlarında birebir temaslı işlerde dikkatli davranılacak. Ayrıca çok sayıda kişinin katılması gereken toplantılar, eğitimler için tedbirler devam edecek ve telekonferans veya videokonferans ile gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler