Gündem

Kamuda yeni dönem: 3,3 milyon personele ücretsiz!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay kamu personellerine uzaktan eğitim verileceğini açıkladı. Eğitim hizmetinin 3,3 milyon personele ücretsiz olarak sunulacağı bildirildi.

Kamuda yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, kamu personelleri için önemli açıklamalarda bulundu. Kamu personelinin eğitime ihtiyacı olduğunu söyleyen Atay, bu kapsamda geçen yıl uzaktan eğitim çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Canlı sınıflar ile maddi tasarruf sağlanacak

Zaman ve maliyet kriterleri nedeniyle dijital platform üzerinden eğitim vermenin en iyi yol olduğunu söyleyen Atay, “Biz ‘Eğitim Her Yerde’ sloganıyla kamuda bürokrasinin azaltılması, kamu ve insan kaynağının aktif kullanımı, personelin eğitim ve gelişim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması için ‘Dijital Türkiye’ çalışmaları kapsamında, yerli ve milli olan ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’ platformunu hizmete sunduk. Uzaktan Eğitim Kapısı ile yurt içi ve yurt dışında çalışan pek çok personele ortak fiziki mekandan bağımsız eğitim imkanı sunuyoruz. Uzaktan eğitim ile canlı sınıf ortamı sağlanabiliyor. Canlı sınıfların yaygın kullanılmaya başlanması ile zaman ve maddi kaynaklar açısından tasarruf sağlanabilecek. Canlı sınıf etkinliklerindeki eğitimler kayıt edilebilir, sonrasında da tekrardan izlenebilir.” İfadelerini kullandı.

Şimdiye kadar 97 eğitim yapıldı

16 Bakanlık, 10 Başkanlık ve 3,3 milyon kamu personelinin ücretsiz eğitimden faydalanacağını dile getiren Atay, “Sistemle, kamu çalışanlarının eğitimlere erişilebilirliğinin artması, maliyetten tasarruf ve eğitimlerin denetlenebilmesi imkanını sağlıyoruz. Uzaktan Eğitim Kapısı’na hizmete alındığı günden itibaren 70 kurum tanımlanmış, 26 kurum da platformu aktif olarak kullanmaya başladı. Yine bugüne kadar 97 eğitim gerçekleştirildi.” Dedi.

İlgili Makaleler