Gündem

Kan testiyle, tespit edilebilecek!

Stanford Üniversitesi araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalara sayesinde, kan testiyle 11 organ ve dokudaki proteinleri incelerek, hızlı yaşlanıp yaşlanmadıkları tespit edilebilecek. Detaylar işte sizlerle birlikte...

5 bin 700 yetişkine kan testi yapan, ABD’deki Stanford Üniversitesi araştırmacılar, akciğer, karaciğer, bağırsak, böbrek, kan damarları, yağ dokusu, beyin, kalp, bağışıklık sistemi, kaslar, pankreas olmak üzere 11 önemli organ ve dokudaki yüzlerce proteini kan testiyle ile incelenerek, hastalıkların belirtileri henüz ortaya çıkmadan tedavi için yol göstereceği düşünülüyor. Konu ile ilgili önemli bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Araştırma, Nature dergisinde yayımlandı

ABD’deki Stanford Üniversitesi araştırmacılarının yapmış olduğu çalışma, Nature dergisinde yayımlanarak odak noktası oldu. Araştırmacılar, yaklaşık 5 bin 700 yetişkine kan testi yaparak, akciğer, karaciğer, bağırsak, böbrek, kan damarları, yağ dokusu, beyin, kalp, bağışıklık sistemi, kaslar, pankreas olmak üzere 11 önemli organ ve dokudaki yüzlerce proteini kan testiyle ile incelenerek, hızlı yaşlanan organların tespit edilmesi ve bu kapsamda da, olası hastalıkların klinik belirtileri henüz ortaya çıkmadan tedavi için yol gösterebilecek olması, dünya çapında büyük bir gündem konusu olurken, birçok hastalığın henüz ortaya çıkmadan tedavi için yol göstereceği düşünülen söz konusu araştırma merak konusu oldu.

50 yaş ve üzeri her 5 kişiden birinin organı hızlı yaşlanıyor!

Organların hızlı ya da yavaş yaşlanıp yaşlanmadığı konusunda çalışan, Stanford Üniversitesi araştırmacılarının, kan testleri ile hızlı yaşlanan organların tespit edilmesinin, olası hastalıkların klinik belirtileri ortaya çıkmadan tedavi için yol gösterebileceğine dikkat çekerek, beyin, böbrek ve kalp gibi organları ‘daha hızlı yaşlanan’ bireylerde, bu organlarla ilgili hastalıkların görülme riskinin, diğerlerinden daha yüksek olduğunu bilgisi verildi.

Bu durumda da, organların yaşıtlarından daha hızlı yaşlanarak kişilerde hastalık riskinin daha yüksek haline getirme olasılığını kaydeden ABD’deki Stanford Üniversitesi araştırmacılarının, özellikle 50 yaş ve üzeri her 5 kişiden birinin en az bir organının hızlı yaşlandığına dikkat çekerek yapmış olduğu araştırma, Nature dergisinde yayımlandı.

İlgili Makaleler