Gündem

Kara Liste, Sicili Bozuk, Ev Hanımı, Öğrenci Fark Etmiyor! O Şartı Yerine Getiren Herkes Akbank’tan Anında Kredi Alabiliyor! Üstelik…

Krediler özellikle aniden ortaya çıkan nakit sıkışıkları için oldukça avantajlı bir bankacılık hizmeti olsa da geri ödemeler konusunda zorlanan vatandaşlar için bir kabusa dönüşebiliyor. Bankalar arası ortak bir sistemde yer alan vatandaşların kredi notları, ödemelerin aksaması durumunda düşüyor. Kredi notu düşen vatandaşlarsa hiçbir bankadan kredi çekemez hale geliyor. Yeni kredi sistemi ile bunun önüne geçen Akbank, her şarttaki vatandaşa kredi vermeye hazırlanıyor.

Kredi notu düşen vatandaşların ödemelerini düzene sokmaması halinde kara listeye alınması ya da sicili bozuk vatandaşlar listesine girmesi gerçekleşiyor. Bu vatandaşlara hiçbir banka bu nedenle kredi vermezken; öğrenci ve ev hanımı olan vatandaşlar da bir gelir belgesi sunamadığı için bankalardan kredi alamıyor. Akbank’ın yeni kredi verme sistemi tüm bunların önüne geçmiş bulunuyor.

Akbank, İpotek Karşılığı Kredi Paketi

Gerek borçlarını ödeyemediği için gerekse gelir belgesi sağlayamadığı için bankalardan kredi çekemeyen kişilere kredi vermenin bir yolunu geliştirmiş olan Akbank, ipotek karşılığı kredi vermeye başlamış bulunuyor. Bu kapsamda krediye teminat olarak gösterecek ev, araba, arsa veya diğer gayrimenkullere sahip olan vatandaşlar, Akbank’tan ipotek karşılığı anında kredi alabiliyor. Bu kapsamda ipotek karşılığı kredi çekecek olan vatandaşların kredisini ödeyememesi halinde teminat gösterdiği mal üzerine ipotek konulacağı ve bu malın bankaya aktarılacağını bilmesinde fayda bulunuyor. Akbank, ipotek karşılığı verdiği kredinin üst limitini teminat olarak gösterilen mülkün değeri üzerinden gerçekleştirirken; bu kredisinin faiz oranlarını ise sadece yüze 1,87’den başlatıyor. Bu faiz oranlarını vade süresine göre artıran Akbank’ın diğer vadedeki faiz oranları ise yüzde 1,94 ve yüzde 1,96 oluyor. Vade süresini ise kredi tutarına göre belirleyen Akbank, ipotek karşılığı kredilerinde azami 36 aya vade seçeneği sunuyor. Öte yandan Akbank’tan en düşük faiz ve en uzun vadede çekilecek olan 50.000 TL tutarındaki ipotek karşılığı kredinin aylık taksitleri 2.039,33 TL oluyor.

Akbank, İpotek Karşılığı Kredi Şartları Neler?

İpotek karşılığı kredilerde temel şartlardan biri elbette kişilerin ipotek olarak gösterebileceği bir malının olması oluyor. Bunun yanı sıra 18 yaşını doldurmuş olmak ve istihbaratta olumsuz bir bilgiye rastlanmaması şartını arayan Akbank, aynı zamanda kredi taksitinin, aylık hane gelirinin yüzde 50’sini aşmaması şartını da koymuş bulunuyor. Öte yandan ipotek karşılığı krediler, belge gerektirdiği için başvurular sadece Akbank şubelerinden gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler