Gündem

Kara Listede Olan Vatandaşların İmdadına Yine Kamu Bankaları Yetişti! Bu Bankalar Kredi Notu Falan Dinlemiyor; Başvuru Yapan Herkese Kredi Veriyor…

Vatandaşların kredilere olan talepleri günden güne artarken; kredilerin daha kolay bir şekilde çekilmeye başlanması da bu taleplerin kolayca karşılanmasını sağlıyor. Ancak kredi çektikten sonra geri ödemelerde zorlanan vatandaşların sonu düşük kredi notları ile kara listeye girmek oluyor. Kara liste ya da sicili bozuk vatandaşlar ise, hiçbir bankadan kredi çekemediği için artan faizler ile karşı karşıya kalıyor.

Borçlarını ödeyemeyen veya borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların imdadına yetişen kamu bankaları, kredi notu düşük olan vatandaşlara da borçlarını kapatması için uygun faiz oranlarından kredi desteği sağlıyor. Bu kapsamda kredi veren Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yana yakıla kredi aramaya devam eden borçlu vatandaşlara çağrıda bulunuyor.

Kamu Bankaları Kredi Notu Düşük Olan Vatandaşlara Destek Dönemini Başlatıyor

Kredi notu vatandaşların çektikleri kredileri geri ödeme performansına göre belirleniyor. Yine bankalardan kullanılan kredi kartlarının borçlarını ödemek ya da faturaları düzenli olarak ödemek veya kullanılan nakit avansları düzenli olarak ödemek gibi faktörler vatandaşların kredi notlarını doğrudan etkiliyor. Bu kapsamda kredi notu yüksek olan vatandaşlar her bankadan kolaylıkla kredi çekebiliyorken; kredi notu düşük olan vatandaşlar ise hiçbir bankadan kolay kolay kredi alamıyor. Vatandaşların en zor zamanlarında yanında olan bankalar olan kamu bankaları ise, kredi notu düşük olan vatandaşlara da destek olmak için düğmeye basıyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Düşük Faizli Kredi Sağlıyor

Kredi notu düşük olan vatandaşları başvuru yapabileceği bankaların başında gelen Ziraat Bankası hem düşük faizli hem de uzun vadeli kredi seçenekler sunuyor. Yüzde 1,79 oranından başlayan krediler sunan Ziraat Bankası, kredi tutarına göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçenekleriyle de sunuyor. Bu şartlar altında Ziraat Bankası’ndan çekilebilecek olan 10.000 TL tutarındaki bir kredi için aylık ödemeler 401,75 TL’ye kadar düşürülebiliyor. Kredi notu düşük olan vatandaşları destekleyen bir diğer banka ise Halkbank oluyor. Yüzde 1,71 faiz oranından başlayan ve 36 aya vade seçenekleriyle krediler sunan Halkbank’tan çekilen 10.000 TL tutarındaki bir kredi için aylık ödemeler ise 395,61 TL’ye kadar iniyor. Yine Vakıfbank da kredi notu düşük olan vatandaşlara kredi desteği sunan bankalar arasında yer alıyor. 36 aya varan vade yüzde 1,91 oranından başlayan faiz oranlarıyla kredi desteği sağlayan Vakıfbank’tan çekilecek olan 10.000 TL’lik bir kredinin aylık ödemeleri ise, 410,97 TL oluyor. Öte yandan üç bankada kredi notu düşük olan vatandaşlara kredi vermek için gelirinin düzenli olduğuna dair belge istiyor.

İlgili Makaleler