Ekonomi

Kasım ayı doğal gaz tüketim destekleri hesaplara yatmaya başladı! Doğal gaz faturası desteğinden kimler, nasıl yararlanabilir? Doğal gaz desteğine nereden başvuru yapılır?

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı kapsayan sosyal yardım modelleri geliştiren başlıca kamu kurumlarından olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ihtiyaç sahipleri için elini taşın altına sokmaya devam ediyor. Her yıldan farklı olarak bu sene küresel çapta bir ekonomik zorluğun yaşanmasına karşın sosyal yardım modellerinin kapsamlarını genişleten ve ilgili hizmet içeriğine yeni modeller ekleyen bakanlık, ihtiyaç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.

Yetkili kurumlar tarafından değerlendirildiklerinde dezavantajlı gruplar içerisinde yer aldıklarına karar verilen vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına 20’yi aşkın başlığın altında sosyal yardım modeli bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sene başında yapmış olduğu açıklamada kış ayları için sunulan kömür yardımı hizmetinin yanına bir de doğal gaz yardımının ekleneceğini belirtmişti. Bu kapsamda doğal gaz altyapılı evlerde oturan ihtiyaç sahipleri için mart ayında 450- 1.150 TL bandında yardım ödemeleri yapan bakanlık, yükselen enflasyonun ve Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile birlikte eylül ayında yardım tutarlarını güncelleme kararı aldı.

Eylül ayında gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısından çıkan karara bağlı olarak doğal gaz tüketim desteğinin 450- 1.150 TL bandından 900- 2.500 TL bandına yükseltildiğine işaret edildi. 5 Eylül tarihi itibari ile ihtiyaç sahiplerinin yardım başvurularını kabul etmeye başlayan bakanlık, kasım ayı içerisinde yardım tutarlarını hesaplara aktarmaya başladı.

Havaların giderek soğumaya başladığı şu günlerde doğal gaz desteği öneminin bir kere daha farkına varan ihtiyaç sahipleri, ilgili yardım kategorisine başvuru yapabilmek için hangi şartları sağlamaları gerektiğini ve başvuruların nereden yapıldığını öğrenebilmek adına arama motorlarından sık sık araştırma yapmaya başladı.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEKLERİ YATTI!

Bakanlıktan elde edilen bilgilere göre ihtiyaç sahipleri için geliştirilmiş olan doğal gaz tüketim desteği modelinin, kasım ayı ödemeleri için harekete geçildiği öğrenildi. Bakanlık, hak sahiplerinin doğal gaz tüketim desteği ödemelerini, 12 Kasım tarihi itibari ile hesaplara aktarmaya başladı.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİNE NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Bakanlığın doğal gaz faturası yardımından yararlanabilmek için e- devlet sistemi üzerinden online olarak hizmet başvurusu yapılması gerekmektedir.

İlgili Makaleler