Gündem

Kayıt fırsatını kaçıran ücretsiz ulaşım hakkını kaybedecek! İstanbulkart sahiplerine yeni yıl öncesi son çağrı yapıldı! Online başvuru linki…

İstanbul kart sahipleri için yeni yılına girmeye sayılı günler kala yeniden hatırlatma yapıldı. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak uygulama ulaşımda kişiselleştirilme fırsatı sunacak. Ayrıca bu uygulamayı ihmal edenlerin kartları ulaşıma kapatılacak. Kişiselleştirmeyen kartlar tüm haklardan mahrum kalacak.

Yeni yılda faaliyete geçmesi beklenen bu yeni kararı etkileneceği milyonlarca İstanbul Kart kullanıcısı olacak. 1 Ocak tarihi itibari ile kişiselleştirilmeyen tüm İstanbul kartlar etkisini yitirmeye başlayacak. Metropol şehir olarak anılan İstanbul’da 22 milyon aktif İstanbul kart kullanıcısı bulunuyor. Yapılan istatistikler 3 milyon kişinin kişiselleştirmede bulunmadığını ortaya koydu. Kişiselleştirmede bulunmayanlar her zaman olduğu gibi ulaşımda kartı kullanmaya devam edebilecek fakat yan haklardan mahrum olmuş olacak.

İHMAL EDENİN BAŞI YANACAK!

İstanbul Kart üzerinde uygulanacak kişiselleştirme işlemleri yalnızca kırmızı renkli olanlarda ve anonimlerde geçerli olacak. Öğretmenler, anneler, öğrenciler, 65 yaş üstü olanlar mevcutta bulunan haklardan faydalanmaya devam edebilecek. Kişiselleştirilmemiş olan kartlar ise toplu taşımada ve ulaşımda rahatlıkla kartını kullanabilecek fakat aktarmadan faydalanamayacak, ücret iadesi alamayacak, resmi tatillerde ücretsiz olarak sunulan haktan faydalanamayacak.

İstanbul büyükşehir belediyesi konu üzerine yeniden uyarıda bulundu. Mağduriyet yaşanamaması için İstanbul kartın oluşturulmuş internet sitesi üzerinden kişiselleştirme işleminin tamamlanması gerektiği vurgulandı. 1 Ocak tarihinden sonra yürürlüğe girecek olan bu uygulamadan herkesin kendisini koruyarak önlemini alması gerektiğini de ifade etti.

İSTANBUL KART NASIL KİŞİSELLEŞTİRİLİR? ONLİNE LİNK…

İstanbul kartını kişiselleştirmek isteyen vatandaşların kişiselleştirme. İstanbulkart.istanbul internet adresini kullanarak açılan sayfa üzerindeki kişiye ait bilgiler doldurulmalı ve “kaydet” butonuna basılmalıdır.

Metro, tren, vapurlarda, tramvay ve metrobüslerde kullanılan İstanbul kartın aktif hale getirilmesi ile yapılacak olan işlemlerin ücret iadeleri ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat fırsatından faydalanmaya devam edilebilecektir. Başvuru formu doldurulduktan sonra cep telefonuna bir onay formu gönderilir. Onay işlemi yapıldığı anda kişiselleştirme adımı tamamlanmış olacaktır.

İlgili Makaleler