Gündem

Kayseri Tabip Odası: Covid-19’un Yayılmasının Asıl Sebebi “Üfürükçü” Değil

Kayseri'de yaşanan olayda, bir kadının "okuyup üfleyerek" Covid-19 bulaştırdığı ve bütün mahallede bu sebeple karantina uygulaması geçildiği aktarılmıştı. Ancak bu olayı reddeden Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, olayın sebebinin "üfürükçü" kadın olmadığını ve cenaze sonrası toplu mevlide katılım gerçekleştiği için Covid-19'un yayıldığını açıkladı.

Basın yayın organlarında verilen habere göre, Kayseri’de “okuyup üfleyen” bir kadın nedeniyle bütün mahalleye Covid-19 bulaştırdığı belirtilmişti. Ancak Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, olayın böyle gerçekleşmediğini ve cenaze sonrasında vatandaşların toplu bir şekilde mevlite katılmasından ötürü Covid-19’un yayıldığını açıkladı.

TOPLU MEVLİT SEBEBİYLE KORONA BULAŞTI

Kayseri Tabip Odası Başkanı Per’in konuya dair açıklamaları ise şu şekilde:

“Kayseri’deki bir beldemizde ilk duyumlarımıza göre bir üfürükçüye giden vatandaşlarımızın koronavirüse yakalandığı yönündeydi. Ama daha sonra araştırmalarımız neticesinde gerçek başka çıktı ve paylaşımımızı kaldırdık. Belde de virüsün çıkış noktası bir belediye otobüs şoföründen kaynaklı. Üfürükçüden değil ancak, vatandaşlarımız bir cenazeden sonra toplu mevlide katılıyor. Burada çok sayıda vatandaşlarımıza korona bulaşmış. Şu an beldede bir mahalle ve daire karantinada.”

TABİP ODASI’NDAN ÜFÜRÜKÇÜYE GİTMEYİN ÇAĞRISI

Kayseri Tabip Odası, vatandaşları uyarmak adına, “Kayseri’de salgın başladığından beri PCR test pozitif toplam hasta sayımız 800. 30 PCR test pozitif vefatımız, 115 şüpheli koronavirüs (test negatif) vefatımız var. AVM’lere gitmeye çok vaktiniz olacak. ‘Evde Kal’ Kayseri. Virüs her yerde. Salgın bitmedi. Üfürükçüye de gitmeyin” sözlerini dile getirmişti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler