Ekonomi

Kayseri’de belediye en düşük maaşı 3 bin 200 TL’ye çıkardı!

Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücrete zam haberi bekliyor. Bazen belediyeler bünyelerinde çalışan işçilerin maaşlarına zam yapıyorlar. Son olarak Kayseri’ye bağlı Hacılar Belediyesi’nden işçilere zam müjdesi geldi. Belediyeden yapılan açıklamada asgari ücretin 3 bin 200 TL olduğu bildirildi.

Corona virüsü salgını sonrası milyonlarca vatandaş tarafından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Henüz yurt genelinde zam açıklaması yapılmasa da, Kayseri’ye bağlı Hacılar Belediyesi’nden işçileri sevindirecek zam haberi geldi.

İşçilerin yeni maaşı 3 bin 200 TL

Hacılar Belediyesi bünyesindeki İmar A.Ş ve Hizmet İş sendikası arasındaki toplu görüşme sözleşmeleri sonuçlandı. TİS kapsamında yapılan düzenlemeye göre belediye ve işçiler arasında hukuki bağlayıcılığı olan maddelerin 3 yıl boyunca geçerli olacağı bildiren sözleşme ile yeni maaşlar da belli olmuş oldu.
Buna göre, belediyeye bağlı olarak görev alan işçiler 3 bin 200 TL maaş alacaklar.

Bu süreci anlaşmayla tamamladık

İşçilerin maaşına yapılan zam hakkında açıklamada bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Çalışanlarımızın ünvanı ne olursa olsun bizim için değerlidir, kutsaldır. Ülkemiz için ilimiz için ilçemiz için emek veriyorlar. Çalıştığı yere asla nankörlük etmeyen kardeşlerimiz. Çalışanlarımızın toplu sözleşme süreleri dolmuştu. Bizler de bu süreci anlaşmayla tamamladık. İnşallah işçi kardeşlerimizin maaşlarına yapılan bu artış bereketli olsun. Kazasız, belasız çalışmalar, sağlıklı yarınlar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler