Ekonomi

Kendi İşini Kuracak Olan Vatandaşların Bankaları Belli Oldu: “Hangi Bankalar İşyeri Açma Kredisi Veriyor?” İşte O Bankalar…

Her geçen gün daha da artan enflasyon sadece gıda ve giyim ürünlerinde değil, aynı zamanda konut ve işyeri fiyatları gibi barınmada da kendisini hissettiriyor. Ekonomik olumsuzluk içerisinde girişimcilik yapmak isteyen vatandaşlar ise, karşılaştıkları maddi zorluklar karşısında her ihtiyaç için aşağıdaki bankalardan kredi çekebiliyor.

Kamu bankalarından özel bankalara kadar pek çok banka girişimcileri desteklemek adına çeşitli kredi paketlerini hayata geçirmiş bulunuyor. Bu kredi paketleri kapsamında vatandaşların kredi kullanabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar ise, bankadan bankaya göre değişiklik gösterebiliyor.

Kredilerde İşyerinin Ekspertiz Değeri Önem Taşıyor

İşyeri açma kredisi veren bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası, işyerinin yanı sıra dershane gibi farklı işyeri açacak olanlara da söz konusu mekanın ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar finanse ediyor. İşyeri açma kredisini 60 aya kadar vadelendiren Türkiye İş Bankası, aynı zamanda esnek geri ödeme planları da sağlıyor. Ziraat Bankası’nın da işyeri açma kredisi bulunuyor. Aynı şekilde söz konusu mekanın ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar finanse eden Ziraat Bankası, vade süresi olarak ise, 120 ay taksit olanağı sağlıyor. Girişimcilere özel çok sayıda kredi sağlayan bankalardan biri olan Halkbank; kaybolmaya yüz tutan meslek kollarına mensup olanlara kredi sağladığı gibi sahip olduğu ustalık belgesi ile iş yeri kuranlara ve genç girişimciler ile kadın girişimcilere de çeşitli şartlar altında kredi sağlıyor. TEB de girişimcilik konusunda çok sayıda kredi paketi ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Taksitli ticari kredisi veren TEB, bu kredinin yanı sıra ihracat, işyeri destek ve işyeri yenileme kredileri de veriyor.

Faizler Yüzde 1,65’ten Başlıyor

Bankalar işyeri açma kredilerini genellikle yüzde 1,65’ten başlayan faizler ile sağlıyor. Bu kapsamda kredi veren bankalardan biri olan ING Bank, 100 bin TL’ye kadar 36 ay vadeli olmak koşuluyla işyeri kredileri sağlıyor. Girişimciler için gelişmiş hizmetler sunan bankalardan biri olan QNB Finansbank ise; Kobi İhtiyaç Kredisi, KGF Kredileri, Kobilere İnternetten Kredi ve 120 Ay Vadeli İpotek Teminatlı Taksitli Kredi gibi kredi paketleriyle girişimciler hizmet ediyor. İşyerinin ekspertiz raporuna göre ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar kredi sağlayan Vakıfbank da düşük faizli kredileri ile girişimcileri destekliyor.

İlgili Makaleler