Kendi işini kurmak isteyenlere geri ödemesiz 20 milyon TL destek geldi: KOSGEB hibe desteğinden faydalanabilecek sektörler hangileridir?
Yeni yılda kendi işini kurmak isteyen ancak maddi gücü yeterli olmayanlara devlet hibe desteği sunuyor. Devletin belirli sektörlere yönelik sağladığı bu destekten girişimci adayları faydalanabiliyor.
2023 yılına girmeyi sayılı günler kala vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor . Maddi destek bularak kendi işini kurmak isteyenler devletin desteklemiş olduğu sektörleri merak ediyor.
GİRİŞİMCİLER TEŞVİKLERİN FARKINDA DEĞİL!
Başvuru şansı olduğu halde konu üzerinde bilgisi olmayan çok pek çok girişimci devletin sunmuş olduğu geri ödemesiz hibe desteğinden faydalanma fırsatını da kaçırıyor. Konu üzerine finans uzmanlığı yapan Güler Karaköse yatırımcılara, şirket sahiplerine ve girişimcilere seslendi.
Sağlık, bilişim, ihracat, gayrimenkul ve benzeri farklı sektörlere yönelik iş sahibi olanlar ya da ilk kez bu alanda kendi işini kurmak isteyenler fırsatı yakalıyor. Karaköse: “Yatırımcılar ve girişimciler KOSGEB ya da Ticaret Bakanlığından onlarca TL alabilecekleri teşvik ve hibe desteğinin farkında dahi değiller” dedi.
HİBE VE TEŞVİK PROGRAMLARI TAKİP EDİLMELİ!
Devlet KOSGEB üzerinden belirli sektörlere yönelik teşvik kapsamında geri ödemesiz nakit desteği sağlıyor. Şirketlerin bu yönde desteklenmesi ülkenin ekonomisine ve ihracatta gelişmeye de katkı sunuyor.
Karaköse’ye göre şu anda teşvik edilebilecek onlarca sektör var. Fakat pek çok kişi bu destekten habersiz. KOSGEB’in ve Ticaret Bakanlığı’nın hibe ve teşvike yönelik adımları her an takip edilmelidir.
HANGİ SEKTÖRLER DAHA ÇOK DESTEK ALIYOR?
Türkiye altyapı anlamında Ticaret Bakanlığının da teşvikiyle bilişim sektöründe oldukça iyi bir noktada yer alıyor. 20 milyon TL’ye yakın hibe desteği alarak bu sektörde yeni bir iş kolu oluşturmak mümkün. Her yıl onlarca sektör insanı özellikle bilişim konusunda kendi şirketini açıyor ve 20 milyon TL’ye kadar hibe kullanabiliyor.
Aslen zirvede sağlık sektörü yer alıyor. Özel organizasyonlar, yurt dışından gelen hastalara yönelik rehberlik hizmet faaliyetleri sunan pek çok şirket devletin desteğini alarak geri ödemesiz 40 milyon TL’ye kadar hibe alabiliyor.