Gündem

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyen Kadınlara Yeni Hibe Programı Hazırlandı! Women Up Projesi’nden Nasıl Hibe Alınır? O 7 Şehirde Yaşayan Kadınlar…

Kadınların iş yaşamındaki varlığını desteklemek ve iş yaşamında kadın erkek eşitliğini sağlamak için harekete geçmiş olan Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ile yeni bir iş birliğine imza atmış bulunuyor. Bu iş birliği kapsamında “Women Up Projesi”ni hayata geçirmiş olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, iş yaşamında maddi sıkıntılar yaşayan kadınların varlığı sürdürebilmesini ve kadın istihdamının artırabilmesini hedefliyor.

Kadın girişimcileri sık sık çeşitli kurumlar aracılığıyla destekleyen Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu kez “Women Up Projesi” kapsamında hibe vermeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği kadın komisyonlarınca geliştirilmiş olan bu destek kapsamında “Women Up Projesi” sadece aşağıda yer alan 7 ilde ikamet eden kadın girişimcileri kapsıyor. İş yaşamında kadın girişimci kadar kadın istihdamını da artırmayı hedefleyen “Women Up Projesi” kapsamında hibe almak isteyen kadınların bazı şartları yerine getirmesi bekleniyor.

Güçlü Kadın Girişimciler İçin “Women Up Projesi”

Kadın girişimcilerin iş yaşamında karşılaştığı maddi sorunlar ile iş yaşamına ara vermesini engellemek adına Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti “Women Up Projesi”ni hayata geçiriyor. Şua an için pilot bölgelerde başlayan “Women Up Projesi”nin ilerleyen dönemlerde tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması hedefleniyor. İlgili kurumlardan yapılan açıklamaya göre, “Women Up Projesi” kapsamında kadın girişimcilere verilecek olan hibeden yararlanabilmek için temel şart Ankara, Aydın, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa şehirlerinden birinde yaşamak oluyor. Bu kapsamda bu illerde yaşayan kadınlara verilecek olan hibe desteği, istihdam edilecek olan kadın personeller için geçerli oluyor. Her bir kadın için finansal destek sağlayacak olan “Women Up Projesi” hibe desteğinin detaylarını açıklamış bulunuyor.

“Women Up Projesi” Hem Kadın Girişimci Hem De Kadın İstihdam Sayısını Artırıyor

Yeni hayata geçirilmiş olan “Women Up Projesi” hibe desteği programında işletmesini 5 Mart 2021 tarihinden sonra aşmış olan kadınların en fazla 9 işçi çalıştırması şartıyla kadın personel istihdam etmesi halinde kadın işverenlere ilave istihdam edeceği her kadın için asgari ücret tutarında destek sağlanıyor. Proje kapsamında 4.000 kadın işveren ve bu işletmelerin işe alacağı 4.000 kadın personelin yararlanmasını hedefleyen Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti, bu iş birliğinin kadınları çalışma hayatına daha çok katmasını hedefliyor.

İlgili Makaleler