Ekonomi

Kira Öder Gibi Doğalgaz Faturası Ödüyoruz

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Büro Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası tarafından Kızılay'da eylem düzenlendi. Düzenlenen eylemde doğalgaz fiyatları ve gündemdeki Kızılay meselesine tepki gösterildi.

Büro İş tarafından basın açıklama yapıldı. Basın açıklamasında çalışan dar gelirli emekçilerin en büyük sorunlarının ısınma sorunu haline geldiği doğalgaz fiyatlarının yürek yakar seviyelere ulaştığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada eskiden kira öder gibi ev sahibi olunduğu ancak şimdi kira öder gibi doğalgaz faturası ödendiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Malumunuz kış mevsimindeyiz. Çalışan dar gelirli emekçilerin en büyük sorunu yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle ısınamamaktır. Son bir yılda dünyada doğalgaz fiyatları % 50 gerilerken Türkiye’de doğalgaz fiyatlarına % 53,8 oranında artış yapılması kamu emekçileri başta olmak üzere bütün dar gelirlilerin cebini yanmaktadır.

“KİRA ÖDER GİBİ FATURA ÖDÜYORUZ”

Eskiden kira öder gibi ev sahibi olunuyordu şimdi kira öder gibi doğalgaz faturası ödüyoruz. Sanki peteklerin üzerinde kuzu çevirme yapmış gibi yüksek doğal gaz faturaları dar gelirlinin tansiyonunu, kolesterolünü yükseltmekte, emekçileri kaz gibi yolmaktadır. Doğal gaz fiyatları doğal seviyesine çekilmelidir.

“FİYATLAR DOĞAL SEVİYESİNE ÇEKİLMELİDİR”

Eskiden kira öder gibi ev sahibi olunuyordu şimdi kira öder gibi doğalgaz faturası ödüyoruz. Sanki peteklerin üzerinde kuzu çevirme yapmış gibi yüksek doğal gaz faturaları dar gelirlinin tansiyonunu, kolesterolünü yükseltmekte, emekçileri kaz gibi yolmaktadır.

Doğal gaz fiyatları doğal seviyesine çekilmelidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir