Ekonomi

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak İsteyenler İçin TOKİ Satışları Başladı; Ankara, Bolu Trabzon, Denizli, Konya, Siirt Pek Çok İl Listede…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen konut satışları başladı. Kısaca TOKİ olarak da bilinen bu kurum, 2022 yılının ilk etap satışları için düğmeye bastı.

2021 yılında pandemi nedeniyle satışlarını gerçekleştiremeyen TOKİ, 2022 yılı için tam 150 bin evin satışının gerçekleştirilmesini planladı. Şu an için 6 ilde satışlarına başlayan TOKİ, kira öder gibi ev sahibi olmak için aylık taksitlerini de oldukça düşük tuttu.

Şimdilik 6 Proje Satışta

Bir süredir ev sahibi olmak için heyecanla bekleyen vatandaşların beklediği dönem geldi. 2019 senesinde 50 bin sosyal konut; 2020 senesinde 100 bin sosyal konut satışı gerçekleştiren TOKİ, 2021 yılını koronavirüs pandemisi nedeniyle pas geçmişti. 2021 yılının satışlarını da bu yıl gerçekleştirecek olan TOKİ, 150 bin ev satışı için düğmeye bastı. Vatandaşlara hem uygun fiyatlı hem de cüzi taksitli ev satışı gerçekleştirecek olan TOKİ, haziran ve temmuz ayı içerisinde satışa sunacağı evlerin ilk kısmını satışa açtı. Türkiye’nin resmi portalı olan e-Devlet Kapısı üzerinden ve TOKİ’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilecek açık TOKİ konutları satışlarında ilk etapta 6 proje yer aldı. Ankara projesi olan Kuzey Ankara TOKİ evlerinin de satışa sunulduğu bu yılın ilk etap satışları içerisinde; Trabzon Çaykara, Siirt Kurtalan, Konya Cihanbeyli, Denizli Güney ve Bolu Mudurnu TOKİ projeleri de yerini aldı.

Fiyatlar Bölgeye Göre Değişiyor

Amacı gereği özellikle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ, konutlarının satışlarını makul seviyede tutmasının yanı sıra taksitlendirme imkanıyla da vatandaşların imdadına yetişti. Bu ay satışa sunduğu konutları 180 aya kadar banka kredisiz taksitlendiren TOKİ hem 2 artı 1 hem de 3 artı 1 konutlarını satışa sundu. Merak edilen TOKİ konut fiyatları incelendiğinde ise, fiyatların şehirden şehre değişiklik gösterdiği görüldü. Bu kapsamda Siirt projesindeki evler 503 bin TL’den başlarken; Konya projesindeki evler 715 bin TL’den başlıyor. Bunun yanı sıra Siirt projesindeki evler aylık 2 bin 628 TL gibi rakamlar ile satın alınabiliyorken; Konya projesindeki evlerin aylık taksit ödemesi 3 bin 576 TL oluyor.

İlgili Makaleler