Gündem

Kiralarda Meydana Gelen Fahiş Artışlar Bakanlıkları Harekete Geçirdi! 3 Bakanlık Bugün Bir Toplantı Gerçekleştirecek!

Son dönemler meydana gelen konut kiralarındaki fahiş artışlar, bakanlıkları harekete geçirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlık edeceği bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantı Bu Akşam 19.00’da Yapılacak

Konut ve işyeri kiralarında meydana gelen fahiş artışlar sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Murat Kurum’un başkanlık edeceği toplantı saat 19.00’da yapılacak. Toplantıya Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer katılım sağlayacak.

Sözü edilen bu 3 bakanlık, kiralarda meydana gelen bu artışlar ve artış oranları hakkında yasal çalışmaların başladığını duyurmuştu.

Bekir Bozdağ Açıklamalarda Bulundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Borçlar Kanunu’nun esasları arasında kiracıların ve kiralayanların korunduğu önemli hükümlerin yer aldığını söylemişti. Yasanın tanıdığı hükümlerin uygulanması durumunda, meydana gelen olumsuz değişimler karşısında hem kiracıların hem de ev sahiplerinin haklarının korunduğunu ve kötü niyetli hareketlere karşı uygulamaların olduğunu dile getirmişti.

Son dönemlerde, başta büyük şehirler olmak üzere pek çok yerde kiracıları zorlayan kira bedellerinin sunulduğunu ve karşılayamayanların çıkarılmak istendiği haberlerinin arttığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu konu ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na destek verdiklerini açıkladı. Henüz biten bir çalışma olmadığını ve ancak çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kiracı ile kiralayan arasındaki ilişkinin serbest sözleşme ilkeleri çevresinde şekillendiğini ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu noktada yasanın haksızlıklar karşısında pek çok hükmünün yer aldığının altını çizdi. Duruma göre kiracının ev sahibine karşı ya da ev sahibinin kiracıya karşı korunduğunu söyledi. iki tarafında hakkının korunduğu makul bir formül üzerinde çalışıldığını söyledi.

İlgili Makaleler