Gündem

Kirası Yüksek Olan Herkes Yardım Alabilecek! Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yeni Destek Paketi Açıklandı! Başvuru İçin Sadece…

Günden güne artan enflasyonun yanı sıra pandemi ile başlayan ve etkilerini sürdüren olumsuz ekonomi koşulları vatandaşların kira ve faturalarını bile ödemeyecek bir ekonomiye gerilemesine neden oldu. Artan enflasyonun da etkisiyle her gün artan kiralar, İstanbul’da en düşük 5 bin TL sınırına kadar dayanırken; diğer illerde de kira sorunu katlanarak büyümeye başladı. Konuyla ilgili harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise, yardım ödemelerini artırdı.

Pandemi döneminde öğrencilerin bir müddet evlerine geri dönmesiyle birlikte boşalan evler, şimdilerde olması gerekenin iki katı şeklinde fiyatlandırılmaya başladı. Bu durum vatandaşları bir hayli endişelendirirken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Vatandaşların temel harcama kalemleri olan kira ve faturalar için düğmeye basan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl gerçekleştireceği yardım ödemelerini geçtiğimiz gün açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kira Yardımlarına Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın artan kiralara karşı maddi açıdan dezavantajlı olan vatandaşları korumak için hayata geçirdiği kira yardımları, gelir seviyesi belirli bir seviyenin altında kalan haneler için uygulamaya koyuluyor. Kira yardımı alabilmek için başvuru sahibinin dul, yetim, emekli ya da ölüm aylığı almıyor olması gerekiyorken; aynı zamanda sigortalı çalışan olmaması şartı da aranıyor. Bu şartları taşıyan herkesin başvuru yapabileceği kira yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, internetten ön başvuru şartı aramıyor. Kira yardımına başvuru yapacak olan vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak illerde valiliklerde, ilçelerdeyse kaymakamlıklarda hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları şubelerine bizzat gitmesi gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yardım Ödemeleri Artıyor

Kira Yardımı Desteği
Kira Yardımı Desteği

Özellikle engelli, hasta veya bakıma muhtaç yaşlılara bakan vatandaşların yararlanabileceği evde bakım maaşı desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılında da sürdürdüğü destekler arasında yer alıyor. 2022’de evde bakım aylığı 2.354 TL olarak belirlemiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yılın ilk çeyreğinin evde bakım aylığı ödemelerini de gerçekleştirmiş bulunuyor. Evde bakım maaşına başvurular ise, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermeye devam ettiği elektrik ve doğalgaz yardımları için de e-Devlet Kapısı üzerinden ön başvuru yapmak ve onayı aldıktan sonra PTT’ye faturaları götürerek, ödemeleri almak mümkün oluyor.

İlgili Makaleler