EkonomiGündem

Kirasını Yatıramayan Vatandaşlara Kira Yardımı Yapılıyor! Nasıl Müracaat Edilir?

Covid-19 salgınının hem insan sağlığına hem de ekonomiye olumsuz etkilerinden dolayı sıkıntılı günlerden geçen vatandaşlar için yardımlar düzenlendi. 1000 liralık ödeneklerin 3. faz başvuruları hala sürerken, kirada oturup kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için düzenlenen yardımlar araştırılmaya başlandı. Kira yardımlarının nasıl yapıldığı ve kimlere verildiğini haberimizde paylaştık.

Covid-19 salgını Türkiye ekonomisine oldukça olumsuz etkileyerek, vatandaşların zor günlerden geçmesine yol açtı. Dolayısıyla da yardım ödenekleri düzenlenerek bir nebze de olsa rahat nefes almak için çaba gösteriliyor. Sıkıntı çeken vatandaşlara 1000 liralık ödenek verildi ve bu ödeneğin 3. faz müracaatları da hala devam ediyor.

Sağlanan bu destek sorasında da kirasını yatıramayan vatandaşlar da kira yardımına nasıl başvurulacağını merakla araştırmaya başladı. Kira yardımlarına nasıl başvurulduğunu ve kimlere yapıldığını haberimizde paylaştık.

KİMLER KİRA YARDIMINA BAŞVURABİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği ödemeler, kiralarını yatıramayan vatandaşlara gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği riskli yerleşim yerlerinde ikamet eden ve kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan vatandaşlar, kira yardımına başvurmak için e-Devlet platformuna girerek müracaat edebilirler.

KİRA YARDIMINA NASIL MÜRACAAT YAPILIYOR?

e-Devlet platformuna giriş gerçekleştirdikten sonra “Uygulamaya Git” butonuna basmak gerekiyor. Ardından “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısı çıkarak, vatandaştan bilgileri tekrar gözden geçirmesi isteniyor.

Bir diğer yöntem olarak da Kaymakamlık ve Valiliklerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek T.C. kimlik fotokopisi , ikametgah belgesi, gelir belgesi ve muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdıyla beraber kira yardımına müracaat edilebilir.

NE KADAR KİRA YARDIMI YAPILIYOR?

İllere göre belirlenen en düşük kira yardımı 595 lirayken, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde ise kira yardımlarının 860 liraya ulaştığı belirtiliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler