Gündem

Kırmızı Ette Çılgın Fiyatlar Geldi; Bu İndirimler Çok Konuşulacak! A101, BİM, ŞOK Hepsinde Geçerli! Ramazan Ayı Boyunca Kırmızı Etin Kilogramı…

Son günlerde fahiş fiyat artışları ile vatandaşın cebini zorlayan ürünlerden biri olan kırmızı et fiyatları, Et ve Süt Kurumu önündeki kuyrukları günden güne artırmaya başlamıştı. Öyle ki kurum yetkilileri kuyrukların önüne geçmek için fiyatları zamlandırmış ve vatandaşın uygun fiyatlı kırmızı et tüketme hayallerini de rafa kaldırmıştı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte harekete geçen A101, BİM ve ŞOK marketleri kırmızı et ürünlerinde indirime gitti.

Özellikle uzun saatler boyunca oruç tutan vatandaşların tüketmesi gereken kırmızı et ürünleri, ulaşılma fiyatları nedeniyle vatandaşın hayalden öteye geçemediği gıda ürünleri arasındaki yerini almaya başladı. Fiyatların artışının ardından tepki gören Et ve Süt Kurumu da Ramazan ayı nedeniyle zamları geri almıştı. Müşterilerinin kırmızı ete ulaşımını kolaylaştırmak için harekete geçen A101, BİM ve ŞOK marketleri ise, arka arkaya kırmızı et ürünlerindeki indirimleri açıkladı.

Kırmızı Et Fiyatları Ne Kadar 2022?

Kırmızı et 2021 yılının son çeyreğinden bu yana sürekli olarak zamlanan ürünler arasında yer alıyor. Kıymanın kilogramı 100 TL bandını çoktan geçmişken; antrikot ya da bonfile gibi ürünleri tüketmek ise, asgari ücret ile geçilen bir aile için sadece bir hayalden ibaret oluyor. Ancak, piyasanın çok daha altında bir fiyat belirlemiş olan Et ve Süt Kurumu’nda Ramazan ayı boyunca kırmızı et ve et ürünlerinin fiyat aralığı piyasadan yüzde 15 ile 20 aralığında daha ucuza satılıyor. Satış noktalarını da artıran Et ve Süt Kurumu, böylelikle olası kuyrukların da önüne geçmeyi hedefliyor. Kuyruğa gerek kalmaksızın kırmızı et almak isteyen vatandaşlar ise; A101, BİM ve ŞOK marketlerinin indiriminin ardından bu marketlere yöneliyor.

A101, BİM ve ŞOK Marketlerinden Kırmızı Et Ürünlerinde Yüzde 50’ye Varan İndirim

Uygun fiyat politikaları ve geniş ürün yelpazeleri ile öne çıkan zincir marketler olan A101, BİM ve ŞOK marketleri Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinde de ciddi indirimler gerçekleştiriyor. Bu haftadan itibaren bu ürünlere kırmızı eti de dahil eden A101, BİM ve ŞOK marketleri indirimlerini arka arkaya açıklamış bulunuyor. Bu açıklamalara göre, A101 marketleri 400 gramlık Kombinet dana kıymayı 38,90 TL’ye satarken; BİM, 400 gramlık dana evlik sucuğu 49,90 TL’ye satmaya başlıyor. ŞOK marketleri ise, bugünden itibaren; 400 gramlık Lezzetlim dana kıymayı 41,50 TL’ye, 400 gramlık Lezzetlim dana kuşbaşını 43,50 TL’ye, 300 gramlık Lezzetlim dana döneri ise 28,90 TL’ye indiriyor.

İlgili Makaleler