Ekonomi

Kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldı! Ödemeler ne zaman bitecek?

Corona virüsü salgını nedeniyle bir çok şirkette çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden faydalandılar. Son olarak ödeneğin 1 ay daha uzatıldığı öğrenildi. Peki, ödemeler ne zaman bitecek?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle istihdamı korumak için kısa çalışma ödeneği devreye alındı. 3 aylık olmak üzere planlanan ödemeler 1 ay daha uzatıldı. Peki, ödemeler ne zaman son bulacak?

Ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

31 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; İşletmeler Ağustos ayında da kısa çalışma ödeneğinden faydalanacaklar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından konuya ilişkin açıklamada, “5 Ağustos’ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” İfadeleri kullanılmıştı.

Ağustos ayı ödemeleri Eylül ayında çalışanların hesabına yatacak.

31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma yetkisi verildi

Ayrıca TBMM’de kabul edilen, “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile Cumhurbaşkanı’nın kısa çalışma başvurusunu 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma yetkisi genişletildi. Buna göre, kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ile nakdi ücret desteğinden yararlananların çalıştıkları iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi halinde sigortalı ve işveren paylarının tamamı 31 Aralık 2020 tarihini geçmemek üzere 3 ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

İlgili Makaleler