EkonomiKamu Haberleri

Kısa çalışma ödeneği 31 Mart 2021 tarihinde sona eriyor

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren Kısa çalışma ödeneği uzatılmaması halinde 31 Mart 2021 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

Koronavirüs pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan iş yerlerine destek olmak ve işçilerin mağdur olmaması için devlet tarafından hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği sona ereceği tarih belli oldu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Koronavirüs pandemi dönemde 3 milyon 700 bin işçiye 30 milyar TL’yi bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yapıldığını açıklayan yetkililer kısa çalışma ödeneğinin bu ay sonunda resmen sona ereceğini duyurdu.

MİLYONLARCA KİŞİYE ÖDEME YAPILDI

Öte yandan ücretsiz izne çıkarılan 2 milyon 500 bin kişiye de 10 milyon TL’ye yakın nakdi ücret desteği ödendiği bildirilerek işsizlik ödeneği kapsamında 1 milyon kişi 5,5 milyar TL ödeme aldığı aktarıldı.

İBAN NUMARASI İŞKUR KAYIT VE GÜNCELLEME

İşsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği alan vatandaşların hesaplarına ödemeler İŞKUR üzerinde girdikleri IBAN bilgileri üzerinden ya da  IBAN bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden yapılıyor. Ödeme almak isteyen vatandaşların İŞKUR kayıt güncellemesi yaparak IBAN numaralarını girmeleri gerekiyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın. Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız.” Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarası yazdıktan ödemeler belirtilen hesaba yapılıyor.

İlgili Makaleler