Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 7 farklı iş ilanı yayınladı! 67 personel alacak!
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sayfasında 7 farklı iş ilanı yayınladı! İŞKUR’un ‘’Kamu iş ilanları’’ sayfasında yer alan ilanlara göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü aşağıda belirtilen mesleklerden belirtilen sayılarda personel alımı yapacak. Başvuru yapacak olan adayların İŞKUR’da ilan edilen iş gücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak.
Personel alımı başvurular İŞKUR üzerinden online şeklinde yapılacak olup, başvurular 4 Aralık 2020 tarihinde sona erecektir. Peki, Kıyı Emniyeti personel alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi mesleklerden personel alınıyor? İşte detaylar…
PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI
15 Gemici, 5 Uzakyol Birinci Zabiti, 20 Deniz Trafik Operatörü, 20 Kılavuz Kaptan-Gemi, 1 Büro Memuru (Genel) ve 6 Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti kadrolarına toplam 67 personel alımı yapılacak.
GEMİCİ ALIMI
Usta Gemici ya da üst yeterliliğe sahip olmak.
Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb.) ve belgelere sahip olmak.
UZAKYOL BİRİNCİ ZABİTİ ALIMI
En az Uzakyol 1.Zabiti yeterliliğine sahip olmak.
Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb.) ve belgelere sahip olmak.
DENİZ TRAFİK OPERATÖRÜ ALIMI
Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Aranılan Diğer Şartlar
Türk vatandaşı olmak,
Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
Düzgün ve akıcı konuştuğunu hastaneden alınmış belge ile ispatlamak
Uzakyol Kaptanı yeterlik belgesine sahip olmak ve anılan belge ile en az bir yıl kaptanlık yaptığını deniz hizmet belgesi ile belgelemek
Kuruluşça yapılacak mülakat sınavına kadar ibraz edilmek üzere; İngilizce dil bilgisine yönelik ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 60 puan almak veya ÖSYM tarafından buna denk kabul edilen yabancı dil belgesine sahip olmak ya da GASM tarafından düzenlenen Denizcilik İngilizcesi sınavından en az 75 veya kılavuz kaptan yeterliği ile fiili olarak herhangi bir kılavuzluk teşkilatında kılavuz kaptan olarak çalışıyor olmak.
Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
Bu kapsamda işe alınacak aday, Deniz Trafik Operatörü adayı olarak işe başlatılır.
Deniz Trafik Operatörü adayı olarak göreve başlatılacak personelden Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmeliği göre ilgili düzenlemeler kapsamında İdarece belirlenecek görev başı eğitimini görev alacağı hizmet bölgesindeki gemi trafik hizmetleri otoritesinin gözetiminde başarıyla bitiremeyenlerin iş sözleşmeleri 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca fesh olunur.
Açıklama;
Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.
Bu kapsamda işe girmeye hak kazanan adaylar İstanbul ve Çanakkale’de istihdam edilecektir.
Alım süreci ile ilgili tüm duyurular; Kuruluş web sayfası duyurular bölümünden yapılacak olup, ayrıca adreslere başka tebligat yapılmayacaktır.
Bu kapsamda işe başlayacak aday Kuruluşun öngördüğü yerde çalışmaya muvafakat vermiş sayılır.
KILAVUZ KAPTAN ALIMI
Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
10.02.2018 tarih ve 30328 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği çerçevesinde geçerli Kılavuz Kaptan yeterliliğine sahip olmak.
10.02.2018 tarih ve 30328 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği çerçevesinde Sağlık durumunun deniz hizmetine elverişli olduğunu, bu Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre belgelemek,
BÜRO MEMURU ALIMI
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İktisat, Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik, Pazarlama bölümlerinin birinden veya eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okullarından/bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.
Konusu ile ilgili mevzuatlara hâkim olmak.
Analitik düşünebilen, çözüm odaklı olmak ve sorumluluk alabilmek.
Ms Office programlarını bilmek.
UZAKYOL İKİNCİ MÜHENDİSİ/MAKİNİSTİ ALIMI
Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin Makine Bölümü, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.
En az Uzakyol 2.Mühendis yeterliliğine sahip olmak.
Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb) ve belgelere sahip olmak.