Magazin

Kızının özel okul masrafı şarkıcıyı çileden çıkardı! Demet Akalın gemileri yaktı: “Milletvekili olmalıyım!”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün canlı yayında özel okul fiyatlarının yeni tarifesini açıkladı. Bu yıl için farklı bir sisteme geçiş yapılacağını ifade eden Özer, %65’lik zam uygulanacağını ifade ettikten sonra velilerin dikkatini çekti.

Velilerin çocuklarını daha iyi eğitim şartları ile okutabilmek için özel okul ücretleri hakkında araştırmaları sürüyordu. Yapılan son açıklama sonrası ise bu yeni zam rakamı memnun etmedi. Öyle ki kızını özel okulda okutan şarkıcı Demet Akalın bu duruma çok içerledi: “Harcanıyorum milletvekili olmam lazım” diyerek zamlı rakamlara adeta isyan etti.

YENİ ZAMLAR MEMNUN ETMEDİ!

Özel okul fiyatlarında uygulanan artış geçtiğimiz yıllarda ÜFE oranı üzerinden belirleniyordu. Bu durum %35’i aşmayan zam anlamına geliyordu. Fakat Mahmut Özer bu yıl için yeni bir uygulama yapılacağını ve TÜFE oranı üzerinden rakamın belirleneceğini duyurdu ve 2023 yılı TÜFE oranı üzerinden belirlenen yeni zamlı rakam %65’i gördü.

Bu zam veliler yönünden oldukça fazla gözükürken sektör temsilcileri düşük olarak görüyor. Tavan fiyat olarak belirlenen rakam sonrasında ise tüm özel okullar ülkenin farklı bölgelerinde yeni yıl rakamlarını belirledi. Bu rakamlar en çok şarkıcı Demet Akalın’ı etkiledi.

“VEKİL OLABİLİRİM!”

Şarkıcı Demet Akalın Instagram hesabı üzerinden okulların yenilenmiş fiyat listelerini içeren bir fotoğraf paylaştı. Ardından: “Eğitim parasız olmalıdır. Özel okullarda buna dahil olmalıdır. Şu anda yaşadığım yerin yakınında devlet okulu olsaydı tek bir saniye dahi düşünmezdim” yorumunda bulundu.

Yaptığı paylaşımın ardından hızını alamayan sanatçı yeni bir paylaşımda daha bulundu: “Kitaplar ücretsiz olsun. Diyorlar ki Almanya’da bu şekilde. Ben bu ülkede harcanıyorum. Milletvekili olmam lazım. Bakanlık benim için zor ancak vekil olabilirim” yorumunda bulundu.

İlgili Makaleler