Gündem

KKTC’de Corona Virüsü Tedbiri: Cuma Namazları Kılınmayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığı tarafından corona virüsü için önemli bir tedbir alındı. Buna göre toplu ibadetler ikinci bir emre kadar eda edilmeyecek.

KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve corona virüsüne ilişkin alınan önlemler belirtildi. Yapılan açılamada ibadet yerlerinde virüs tehlikesine karşı daha önce alınan tedbirlere ilave kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Söz konusu açıklamada 14 Mart-1 Nisan’da dernek, birlik ve lokallerde toplanılması ve toplu ibadet yapılmaması, belirli birimler dışında tüm devlet memurlarının belirtilen tarihler arasında idari izinli olması kararı hatırlatıldı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, toplu ibadetlerin ikinci bir emre kadar eda edilmeyeceği vurgulandı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Din İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Camilerimiz, dışarıda olmak zorunda olan cemaatimizin bireysel ibadeti için açık olmakla birlikte, görevlilerimiz karar gereği idari izinli olacak. Ezanlarımız, merkezi ezan sistemimizden nöbetçi görevlilerimizce kesintisiz okunmaya devam edecek. Cemaatimizin de belirtilen zaman zarfında, ibadetlerini evlerinde yapmaları kuvvetle tavsiye edilmeye devam edilecek. Bu tarihler arasında camilerimizde, cuma namazı dahil, toplu ibadetler ikinci bir karara kadar eda edilemeyecek.

Cenaze gibi zorunlu durumlarda, görevlilerimiz azami tedbir alarak görevlerini ifa etmelidir. Enfekte olmuş cenazelerin namaz ve defin işlemleri, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Başkanlığı gibi sağlık ve afet durumunda yetkili ve yetkin kurumların belirlediği kurallara uygun çerçevede, bu birimlerle tam iş birliğiyle gerçekleştirilecektir”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir