Ekonomi

Konut kredisi çekeceklere kötü haber: Faiz oranları yükseltildi!

Kamu Bankaları tarafından normalleşme döneminde konut, araç, tatil ve eşya kredileri açıklanmıştı. Uygun faizli sıfır ve ikinci el konut kredisi veren bankalardan kötü haber geldi. İkinci el konutlar için faiz oranları yükseltildi. İşte konut kredisi yeni faiz oranları…

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası vatandaşlara uygun finansmanlı konut kredisi sağlayacaklarını açıklamışlardı. Ancak bankalardan ev almak isteyenleri üzecek bir haber geldi. İkinci el konutlar için faiz oranları güncellendi. Kamu bankalarının ilk açıklamasına göre; ikinci el konutlar için 0,74 faiz oranı ile azami 180 ay vade imkanından faydalanabilen vatandaşlar, artık krediden 0.87 faiz oranı ile faydalanabileceklerdir.

Yeni güncelleme ile ikinci el konut sahibi olmak isteyenler kamu bankalarına yapacakları başvuru ile 120 ay vade ve yüzde 0.87 oranında faizle kredi kullanabilecek.

Sıfır konutlarının faiz oranları nedir?

Kamu bankalarının sıfır konutlar için %0,64 ile 180 ay vadeye kadar kredi imkanları bulunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir ili için azami 750 bin TL’ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL’ye kadar kredi kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler