Ekonomi

Konut Kredisinde Faizler Yüzde 0,5’e Kadar İndi! Sadece Bu Bankalar Veriyor; Başka Bankada Yok! Uygun Faizli Konut Kredisi İçin…

Geçen her gün artan konut kredisi faiz oranları, vatandaşların ev alma hayalinden bir adım daha uzaklaşmasına neden oluyor. Bu kapsamda vatandaşlar, kira öder gibi konut almanın rahatlığını yaşayabilmek adına uygun faizli kredilerin peşine düşüyor. Aşağıdaki bankalar ise, özellikle bazı şartları sağlayan vatandaşlara uygun faizli konut kredileri veriyor.

Devlet, bilhassa engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırabilmek adına yaşamın farklı alanlarında engelli bireyleri destekleyecek adımlar atıyor. ÖTV indirimli arabalardan; engelli bakım maaşına kadar pek çok destek ile engelli bireylerin topluma dahil olmasını kolaylaştıran devlet, şimdi de yüzde 0,5 ile yüzde 1,5 arasında değişen faiz oranları ile konut kredisi çekmeyi mümkün hale getirmiş bulunuyor.

Engelli Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Engelli bireylere özel olarak kredi desteği sağlayan bankalar, devletin ilgili kurumları ile protokol imzalıyor. Bu kapsamda 2022 yılı engelli konut kredisi sağlayan bankalar arasında; Akbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, Denizbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Albaraka Türk Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası yer alıyor. Her bir bankanın engellilere özel olarak sunduğu konut kredilerinin şartları değişiklik göstermesi nedeniyle konut kredisinden yararlanacak olan vatandaşların şubeler aracılığıyla net bir bilgi alması gerekiyor. Bunun yanı sıra engelli konut kredilerinde Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Ziraat Bankası ve Vakıfbank sıfır faizli kredi imkanı sunarken; bazı bankalar, engelli konut kredileri için kredi notu şartı da arıyor.

PTT Engelli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

PTT aracılığıyla da engelli konut kredisi almak mümkün hale gelmiş bulunuyor. Emekli vatandaşları bankacılık hizmetleri ile destekleyen PTT, aynı desteği engelli bireyler için de sağlıyor. Bu bağlamda Aktifbank aracılığıyla sunduğu kredi desteğini PTT, engelli bireylere de veriyor. Aynı zamanda PTT engelli konut kredisi için BurganBank, TEB Bankası ve Denizbank gibi bankalar ile anlaşması bulunması nedeniyle bu bankalara da başvuru gerçekleştirilebiliyor. PTT engelli konut kredisinden yararlanmak için PTT şubeleri yerine PTT destekli kredi veren banka şubelerine başvuru yapmakta fayda bulunuyor.

İlgili Makaleler