Ekonomi

Konut, Taşıt, Ev Eşyası ve Tatil Kredi Kampanyasına 2 Banka Daha Katıldı

Kamu bankaları tarafından 5 Haziran başvuru tarihleri dört kredi kampanyası devreye alınmıştı. Bu kredi kampanyaları ile düşük faizli bazı kredilere göre ertlemeli ödeme dönemi bulunuyor. Konu ile ilgili olarak konut, taşıt, ev eşyası ve tatil için kredi kampanyaları devreye alındı. Bu kampanyalara iki banka daha katıldı. Kamu katılım bankaları tarafından normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla dört yeni paket hayata geçiriliyor.

Kamu bankaları tarafından dün milyonlarca kişiye önemli bir haber verildi. Kredi paketleri duyuruldu ve bu paket kampanyasında kamu katılım bankaları da katıldı. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası aynı koşullar kapsamında konut, taşıt, tatil ve sosyal destek kredisi verecek.

SIFIR KONUT ALIMI

Bu kredi kampanyaları kapsamında birini el yani sıfır konutlar için azami 12 ay geri ödemesiz 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi imkanı sağlanacak. Bununla birlikte ikinci el konut alımı için yine azami 12 ay geri ödemesiz dönemli azami 15 yıla kadar vade imkanı ile yüzde 0,74 faiz oranı kredi kullanacak vatandaşlara sunulacak.

TAŞIT KREDİ KAMPANYASI

Kamu katılım bankaları yani Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası tarafından “Yerli Üretime Özel Taşıt Finansmanı” kapsamında, yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacaklara aylık yüzde 0,49-0,69 finansman oranıyla taşıt finansmanı imkanı sunulacak. İkinci el araç alımlarında ise bireysel veya kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı sunulacak. Bu kredi azami 6 ay geri ödemesiz olacak ve toplam 60 ay vade imkanı sunulacak. İkinci el binek araç kredilerinde azami limit 150 bin lira olacak.

EN AZ 3 BİN LİRA KREDİ

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörü firmalarıyla anlaşmalar yapılacak ve 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 finansman oranıyla asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL finansman imkanı sunulacak.

TATİL KREDİ PAKETİ

Kamu katılım bankaları ile anlaşma yapacak olan seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuru yapan müşterilere 10 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor. Bu kredi de 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vade imkanı olacak.

İlgili Makaleler