Ekonomi

Köprü ve otoyollar Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak mı? Osmangazi köprüsü ve İzmir İstanbul otobanı bayram tatilinde ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala seyahat edecek olan vatandaşlar, bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağını araştırmaya başladılar. Konuyla ilgili olarak, Resmi Gazete'de karar yayımlandı. Peki, Osmangazi köprüsü ve İzmir İstanbul otobanı bayram tatilinde ücretsiz mi? Hangi köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz olacak? Cevabı haberimizde…

28 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Kurban Bayramı’nda otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasına ilişkin karar yayımlandı. Karara göre; 30 Temmuz Perşembe 00:00’dan 4 Ağustos Salı saat 07:00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı otoyol ve köprüler ücretsiz olacak.

Öte yandan Yap işlet devret modelindeki köprü ve otobanlardan ücret alınmaya devam edilecek.

Bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı otoyol ve köprüler ücretsiz olacak. Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Yap işlet devret modelindeki Osmangazi Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı otoban yolu ise bayramda ücretli olacak.

Ayrıca Resmi Gazete’de yer alan verilere göre; 31 Temmuz Cuma günü saat 00.00’dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00’a kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

İlgili Makaleler