Gündem

Korkutan Uyarı Yapıldı: O Cihazlar Corona Virüsü Bulaştırabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel vatandaşlara çok önemli bir uyarıda bulundu. Yamanel açıklamalarında hava akımı oluşturabilen bütün cihazların corona virüsünü bulaştırabileceğini ifade etti.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu. Yamanel hava akımı oluşturan cihazların hastalığı bulaştırabileceğini ifade etti.

HAVA AKIMI OLAN CİHAZLAR HASTALIĞI BULAŞTIRABİLİR

Prof. Dr. Levent Yamanel açıklamalarında “Çin’de yapılan bir çalışma var. Bir lokantada klimanın önünde oturan Covid-19 pozitifli bir hastanın bütün damlacığı diğer masalara dağıldı. Yani hava akımı oluşturabilen bütün cihazlar hastalığı bulaştırabilir. Klimalar da AVM girişlerindeki klimalar da bunu yapabilir. AVM girişlerindeki klimaların çalıştırılmaması aslında uygun olabilir. Bununla ilgili zaten bazı kararlar alınmıştı, bir rehber oluşturulmuştu” ifadelerine yer verdi.

“KALABALIKLARDAN UZAK DURMAK LAZIM”

Prof. Dr. Yamanel açıklamalarının devamında salgının yayılması bakımından en riskli alanların kalabalık ortamlar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Kalabalıklardan uzak durmamız lazım. Yani kalabalık oluşturmamamız lazım. Mesela alışveriş merkezlerinde kalabalıklar oluşturup saatlerce gezmememiz lazım. Eğer bir ihtiyacımız varsa noktasal olarak ihtiyacımızı giderip daha sonra buraları terk etmemiz gerekiyor. Yani kalabalık oluşturmamak bu yeni normalin en önemli kurallarından bir tanesi”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler