Gündem

Koronavirüs’te Tünelin Ucu Göründü! Varyantların Sonunu Getirebilir!

Koronavirüs ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı ve 2 yıldır tüm dünyayı sardı. Dünyanın dört bir yanında aşı çalışmaları sürerken mutasyonlu varyantların ortaya çıkması halkı endişeye sürüklemeye devam ediyor. Özellikle son olarak ortaya çıkan Omicron varyantının ardından bir çok ülke bir dizi önlem almaya başladı. Ancak milyonlarca vatandaşın ölmesine sebep olan koronavirüs kabusunda bir gelişme yaşandı. Uzmanların iddiasına göre koronavirüs’ün sonu gelmiş olabilir. Peki ama nasıl? İşte detaylar…

Sonunu Getirebilir!

Bilindiği üzere omicron ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmaya başlamıştı. Ülkemizde de vakalarda görülen omicron için dünyanın dört bir yanında bir dizi önlem alınırken yeni bir iddia ortaya atıldı. Uzmanlar tarafından yapılan bir çalışma heyecan yarattı. Buna göre aşı olan ve olmayan kişiler üzerinde testler yapıldı. Bu insanların bağışıklık hücrelerinin incelenmesinin ardından yapılan açıklamaya göre Omicron’un koronavirüs’ü nötralize etme kabiliyeti 14, Delta varyantını nötralize etme kabiliyetinde 4,4 kat artış olduğu tespit edildi. Bu araştırma sonucunun koronavirüs’ün sonunu getirebileceği iddia edildi.

Ancak uzmanlar yapılan çalışmadaki vatandaşların daha önce enfekte olup olmadıkları konusunun belirsiz olmaları sebebiyle nötralize mi yoksa enfekte olmalarının mı etkili olduğu konusunda kesin bir ifade kullanamadıklarını belirtti.

Özellikle aşı olmuş vatandaşların Delta varyantına karşı nötralize olabildikleri de tespit edilen bilgiler arasında yerini aldı. Bu bağlamda iki önemli varyantın nötralize olabilmesi de araştırmayı yürüten uzmanlar tarafından koronavirüs’ün sonunu getirebilir iddialarını gündeme getirdi.

Ayrıca İngiltere’de yapılan araştırma Omicron varyantının hastaneye yatış oranları daha az bir varyant olduğunu gözler önüne serdi Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre 220 kişinin Delta, 27 kişinin ise Omicron olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler