Gündem

KOSGEB’ten 100 Bin TL Hibe Desteği; Kadın Olmak Yetiyor! Başvuru Yapan Herkesin Hesabına Anında Aktarılıyor! Son Başvuru Günü…

Özellikle kadın girişimcilerin iş yaşamına katılımını artırmak ve kadın istihdamını daha üst seviyeye çıkarmak için sık sık hibe ve faizsiz kredi desteği sunan kurumlardan biri olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2022 yılında da kadın girişimcileri yalnız bırakmıyor.

Her yıl çeşitli banka ve kuruşlar ile işbirliğine giden KOSGEB, 2022 yılında Halkbank ile işbirliği protokolü imzalamış bulunuyor. Bu protokol kapsamında kadınlara sıfır faizli olarak kredi desteği sunmaya hazırlanan KOSGEB, şartları sağlayan kadın girişimcileri Halkbank şubelerine başvurmaya davet ediyor. Öte yandan bu kredi desteğinin şartları Halkbank tarafından açıklanmış bulunuyor.

Halkbank ve KOSGEB El Ele Veriyor

Halkbank’ın “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları” projesi kapsamında imzalanmış olan KOSGEB işbirliği, kadın girişimcilerin anında nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi hedefliyor. Kadın girişimcilerin toplumdaki görünürlüğünü artırmak için hayata geçirilmiş bu işbirliğinin sonucu olarak Halkbank, kadın girişimcilere yönelik; “Kadın Girişimci Kredi” paketi hazırlamış bulunuyor. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve 30 yaşını doldurmamış kadın girişimcilerin yararlanabileceği bu kredi paketi kapsamında kadın girişimcilerin sağladığı şartlara göre değişmekle birlikte 100.000 TL ve 275 bin TL’ye kadar olan nakit kredi ihtiyaçları faizsiz olarak kadın girişimcilere sunuluyor.

Halkbank’tan Faizsiz Kadın Girişimci Kredisi

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitiren kadın girişimcilerin yararlanabileceği sıfır faizli ihtiyaç kredisi paketi kapsamında Halkbank ve KOSGEB’in ortak olarak aradığı şartların başında genç ve kadın girişimcilerin 30 yaşını doldurmamış olması geliyor. Hem genç hem de kadın girişimcileri destekleyecek olan bu paket kapsamında verilen krediler; “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlara ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyebilen girişimcilere sağlanıyor. Bunun yanı sıra işini yeni kurmuş olan kadın girişimcilere 150.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimcilere ise 100.000 TL kredi olanağı sağlayan Halkbank, tüm kredi paketlerinde 6 ay boyunca ana ödemesiz olarak şekilde 36 aya varan vade ve esnek geri ödeme planları sunuyor. Kadın girişimcilerden havale ve EFT ücreti de almayan Halkbank, 5 bin TL Kredi Mevduat Hesabı ve asgari 5 bin TL Ticari Kredi Kartı (Paraf KOBİ Kart/Paraf Business Kart/Paraf Esnaf Kart) limiti gibi çeşitli avantajlar da sağlıyor.

İlgili Makaleler