ÖSYM’de Yayımlandı ! KPSS Puanına Göre Kadın Erkek Bekçi Alımı Yapılacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru kapsamında KPSS 2019/2 merkezi atama tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldığı belirtildi. 

Yayımlanan tercşh kılavuzuna göre KPSS puanı ile kadın erkek bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Söz konus alımlar Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek. Aşağıda bu alımlara ilişkin şartları ve detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılacak alımlarda, iki farklı niteliğin istendiği görülüyor. Tercih kılavuzuna bakıldığında şartlar arasından 2001 ve 7225 kodlu şartların yerine getirilmesi istenilmektedir. Ayrıca bu alımlar için herhangi bir yaş şartından bahsedilmemiştir. Peki bu şartlar kapsamında belirtilen kodlar ne anlama geliyor?

2001: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

7225: Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

BAŞVURULAR 3 ARALIK’TA 

Bekçi alımı için KPSS 2019/2 tercih kılavuzu kapsamında  tercih yapılması gerekmektedir. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini yapacaklardır.

Tercihler 3 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve 12 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bekçi olmak isteyen kişilerin 3 Aralık tarihi itibariyle başlayacak tercih sürecini takip etmesi ve tercihlerini Ölçme Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sistemi üzerinden yapması gerekmektedir.

Ayrıca tercih yapacak olan adayların 20 TL tercih ücreti yatırmaları gerekmektedir. 

Tercih kılavuzu için TIKLAYIN.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir