Personel Alımı

KPSS’siz Memur Olma Fırsatı Her Zaman Gelmez; TRT, Personel Alımı Gerçekleştirecek! Başvurular Bugün Başladı, Şartlar Önemli…

İş arayan vatandaşların dört gözle beklediği kamu kurum ve kuruluşları ilanları arasına bir yenisi daha eklendi. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), personel alımı yapacağını açıkladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı olmaksızın açıktan atama ile personel alımı gerçekleştirecek olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), pozisyonları ve pozisyonlara has şartları duyurdu.

TRT Personel Alımı İlanı Yayınladı

Devletin medya kuruluşu olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), geçtiğimiz gün personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İki ayrı pozisyon için ilan çıkan TRT, tasarımı ve mix uzmanı ile kurgu operatörü alımı gerçekleştireceğini kamuoyunun bilgisine sundu. Ankara’da çalıştırmak üzere tasarımı ve mix uzmanı ile kurgu operatörü alımı yapacak olan TRT’nin yeni ilanına başvurular da başladı. Temmuz ayının ilk haftası boyunca başvuruları almaya devam edecek olan TRT, başvuruları kendi kariyer sitesi üzerinden (https://kariyer.trt.net.tr/) alacağını da ilanına ekledi.

TRT Personel Şartlarını Açıkladı

Geçtiğimi gün yayınladığı ilan ile birlikte ses tasarımı ve mix uzmanı ile kurgu operatörü alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), personel alımına esas olacak olan şartlarını da açıkladı. Her iki pozisyon için de üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans mezun olmayı şart koşan TRT, özellikle ses tasarımı ve mix uzmanlığı pozisyonunda 5 yıllık deneyim arayacağını duyurdu. İleri seviyede Izotope RX ses restorasyon yazılımına hakim olmayı şart koşan TRT, aynı zamanda sektöre ilişkin pek çok program bilgisine sahip olmayı da önemseyeceğini belirtti. Yayınladığı personel şartlarında aynı zamanda her türlü görsel ve işitsel yapı için altyazı dosyası hazırlamakta bilgi sahibi olmayı şart koşan TRT, temel görüntü ve ses bilgilerine sahip olmaya ek olarak İngilizce bilgisi arayacağını da duyurdu. Aynı zamana yoğun bir tempo ve iç ya da dış mekan çalışmasına yatkınlık arayan TRT, adayların sanatsal ve estetik bakış açılarının da önemli olduğunun altını çizdi. Öte yandan bir kamu kuruluşu olan TRT’nin personellerinde kamu personel alımlarına esas olan (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını geçmiş olmak, SGK’dan maaş alıyor olmamak ya da askerlik ile ilişiği bulunmamak gibi) şartları arayacağı da yayınlanan ilan ile birlikte ortaya çıktı.

İlgili Makaleler