Personel Alımı

KPSS’siz Memur Olmak İçin Bir Fırsat Daha; Merkez Bankası, 150 Kişi Alacağını Açıkladı! Şartları Açıkladı; Başvuru İçin Son Gün 4 Temmuz!

Kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz gün yeni bir iş ilanı yayınladı. Resmi Gazete’de personel aradığını duyuran TCMB, uzman yardımcısı kadrosunda istihdam edilmek üzere 150 personelin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda başvuruları başlatan TCMB, aynı ilan içerisinde son ilan tarihine de yer verdi.

İlan yayınlanma tarihi itibariyle başvuruları başlatan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), alacağı 150 uzman yardımcısı için adayların özgeçmişlerini ilanda belirttiği adrese göndermesini istedi. Başvuru şartlarına ilişkin de detaylı bir açıklama gerçekleştiren TCMB, söz konusu uzman yardımcısının çalışma şeklini ve çalışma ilini de aynı ilan içerisinde açıkladı.

TCMB’nin Yeni Personelleri İstanbul’da Çalışacak

Yeni personel alımı gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), istihdam edeceği 150 uzman yardımcının tam zamanlı ve kadrolu olarak çalıştırılacağı açıkladı. Yayınladığı ilan içerisinde çalışma yeri detayına da değinen TCMB, 150 yeni personelinin Merkez Bankası’nın İstanbul şubelerinde istihdam edileceğini duyurdu. Herhangi bir KPSS türünden puan şartı aramayan TCMB, adayların genel ve özel şartları taşıması halinde ilana başvuru yapabileceğini ifade etti. Pozisyonun genel ve özel şartlarını açıkladığı ilanda başvuru tarihi ve şekli bilgisine de yer veren TCMB, adayların 4 Temmuz 2022 tarihine kadar Merkez Bankası’nın resmi sitesinden çevrimiçi bir şekilde başvuru yapabileceğini belirtti.

Merkez Bankası 150 Uzman Yardımcısı Personel Alımı Şartları

Bir kamu bankası olması nedeniyle genel şartları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını geçmiş olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamak gibi şartları muhakkak arayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), aynı zamanda tüm adayların görevi yerine getirmeye engel bir sağlık sorunu olmadığını belgelemesini ve lisans mezunu olmasını istedi. Aynı zamanda başvuruya ilişkin özel şartlar da belirleyen TCMB, adayların 1 Ocak 1990 ve sonrasında doğması gerektiğini ve 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavı’ndan (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı, Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT)’ten en az 84 puan ya da Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri puan almış olmasını şart koştu.

İlgili Makaleler