EkonomiGündem

Kredi Borçlarını Ödeyemeyenler İçin Sevindiren Haber! O Bankalar Ödeme Tarihlerini Erteledi

Hem insan sağlığına zarar veren hem de ekonomik sıkıntılar doğuran Covid-19'a yönelik yardım paketleri düzenleniyor. Bu doğrultuda kamu bankaları da 6 aya kadar ödemesiz ve en fazla 10 bin lira olmak üzere düşük faiz oranıyla kredi imkanı sundu. Alınan son habere göre, özel bankalar da mücadele kapsamında harekete geçti. Bazı özel bankalar, müşterilerinin ödemesi gereken kredi borçlarının ödeme tarihlerini ertelediklerini duyurdu. İşte, o özel bankalar...

Başlangıç noktası Çin’in Wuhan kenti olan ancak bütün dünyaya yayılan ve etkisini sürdüren Covid-19 ile mücadele kapsamında ekonomik tedbirler de alındı. Bu zor dönemde ekonomik olarak yıpranan, işten çıkarılan ve borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için hem belediyeler hem de devletten yardım paketleri sunuldu.

Kamu bankaları düşük faiz oranıyla 6 ay ödemesiz ve en fazla 10 bin liraya kadar kredi imkanı sunduklarını açıkladı. Alınan son haberlere göre de bazı özel bankalar, müşterilerinin kredi borçlarını ödeyemedikleri takdirde ertelediklerini duyurdu. İşte, o özel bankalar ve resmi açıklamaları…

ÖZEL BANKALAR TARAFINDAN YAPILAN BORÇ ERTELEME AÇIKLAMALARI

İŞ Bankası’nın yaptığı duyuruda, “Korona virüs salgını nedeniyle yürüttüğümüz ekonomiye destek paketi kapsamında açık ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi taksit ödemeleriniz ile kredi kartı hesap özeti borçlarınızı 3 aya kadar öteleyebilirsiniz. Ek Hesap faiz tahsil gününüzü de aynı kapsamda 3 ay sonra olacak şekilde öteleyebilirsiniz.” denildi.

Garanti Bankası’nın kredi borçlarını öteleme hakkında yaptığı açıklama ise “Bireysel ve şahıs firması sahibi müşterilerimiz; ihtiyaç, taşıt, konut ve işyeri kredilerinizin faiz oranları değişmeden 3 aya kadar taksit erteleme ve 6 aya kadar vade uzatma işlemlerini Garanti BBVA İnternet – Hesap ve Ürün > Kredi Hesabı adımında yer alan “Kredi Erteleme” butonuna tıklayarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ertelenen aylar için hesaplanan faiz tutarı ödeme planınıza eklenecektir, işleminizi yaparken yeni ödeme planını ve Kredi Hesabı adımında yer alan Yardım ve Öneriler alanından kredi erteleme şartlarını incelemeyi unutmayın. Taksit öteleme işlemleri için sıradaki taksit tarihinizin en geç 31 Haziran olması gerekmektedir. Sıradaki ilk taksit tarihinize bağlı olarak ise en geç 30 Eylül tarihine kadar öteleme yapabilmektedir.” şeklinde oldu.

30 HAZİRAN’A KADAR ERTENEBİLECEK

DenizBank’ın konuya dair açıklamasında, “Bireysel ve ticari müşterilerimizden talep edenlerin 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecektir. Mobil, İnternet Şube, ATM, fastPay ve İletişim Merkezi üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemleri aksi belirtilene kadar ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. ATM’lerimizden kart veya QR Kod ile günlük para çekme limiti ücretsiz 5 bin TL’ye kadar yükseltilmiştir. Müşterilerimizin sağlığı için şubelerde yüz yüze hizmet verdiğimiz mesai saatleri 12.00-17.00 olarak düzenlemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak Akbank ise müşterilerinin 30 Nisan’a kadar ödemelerini, salgın nedeniyle 30 Haziran tarihine kadar öteleyebileceklerini dile getirdi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler