Gündem

Kredi Çekecek Vatandaşların İşi Gücü Bırakıp Hemen Bu Bankalara Başvuru Yapması Gerekiyor; Şimdi Çek, Üç Ay Sonra Geri Öde! Üstelik…

Krediler, günümüzdeki hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunuyor. Eğitim harcamalarından tatil ücretlerine; ev alımından tadilatına kadar pek çok alanda kullanılan krediler, vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını anında karşılayıp, taksitli olarak geri ödenmesiyle oldukça cazip gelen bankacılık hizmetleri arasında yer alıyor. Ancak, kredilerin geri ödenmesini kolaylaştıran ertelemeli ödemeli kredileri ne yazık ki her banka vermiyor.

Bankacılık hizmetlerinin avantajları daha fazla müşteri çekmek için birbiri ile yarışan özel bankalar, sektörde şu günlerde üç ay ertelemeli kredi furyasını başlatmış bulunuyor. Rahat bir nefes almak isteyen vatandaşların ilk başvurduğu kredi paketlerinden biri olan bu kredi türü, tamı tamına 90 gün boyunca en ufak bir ödeme bile talep etmiyor. Öte yandan piyasada en uygun faiz oranlı ve ertelemeli kredileri veren özel bankalar Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası ve TEB oluyor.

Üç Ay Boyunca Hiçbir Geri Ödeme İstenmiyor

Özellikle borçlu olan vatandaşların geri ödemeler noktasında kendisine bir boşluk bırakıp, rahata ermesi açısından son derece avantajlı olan ertelemeli geri ödemeli krediler, günümüzün en popüler kredi türlerinden biri haline gelmiş bulunuyor. Mevzuat gereği en fazla 92 güne kadar ertelenebilen krediler, vatandaşlara üç aylık geri ödemesiz dönem oluşturuyor. Bu sayede rahat bir nefes alabilecek olan vatandaşlar, geçen üç ayın ardından yine belirledikleri vade süresince kredilerini taksitlendirip ödeyebiliyor. Bu bağlamda Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası ve TEB şubeye gitmeye gerek kalmaksızın üç ay ertelemeli krediler sağlıyor.

Şubesiz Üç Ay Ertelemeli Kredi Dönemi Başlıyor

Üç ay ertelemeli kredi türünde avantajlı bir hizmet vermesi ile öne çıka Garanti BBVA, yüzde 2,45’ten başlayan faiz oranları ile anında ertelemeli kredi desteği sunuyor. Toplam vade konusunda maksimum 36 ay vade seçeneği sağlayan Garanti BBVA, ertelenen üç ayı toplam vadeden düşüyor ve 33 aya taksitlendirme yapıyor. Bu şartlar altında ve en uzun vadede Garanti BBVA’dan çekilecek olan 10.000 TL’lik bir kredinin aylık geri ödeme tutarları ise sadece 477,54 TL oluyor. Bir diğer erteleme kredi seçeneği sunan Yapı Kredi Bankası da erteleme konusunda 90 güne kadar avantaj sağlıyor. Yüzde 2,94 faiz oranı karşılığında kredi veren Yapı Kredi Bankası, ertelenen ayları düştükten sonra 33 ay vade seçeneği de sunuyor. Bu şartlar ve en uzun vade altında Yapı Kredi Bankası’ndan çekilecek olan 10.000 TL tutarındaki kredinin aylık ödemeleri ise, 517,67 TL olarak hesaplanıyor. Öte yandan aylık 2,33 faiz oranı ile kredi sağlayan TEB’ten çekilecek olan kredinin en uzun vadede seçilmesi halinde 10.000 TL’ye yapılacak olan ödemeler 467,96 TL oluyor.

İlgili Makaleler