Ekonomi

Kredi Kartı Kullanan Herkesi İlgilendiren Çok Önemli Karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kredi kartı kullanan herkesi ilgiliendiren çok önemli bir karar alındı. BDDK tarafından yapılan açıklamada yurt içi turizmi desteklemek amacıyla 9 Haziran tarihli karar ile yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 ay iken 18 aya yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada corona virüsü salgını normalleşme süreci kapsamında vatandaşa finansman kolaylığı sağlamak ve yurt içi turizmi desteklemek için yeni bir karar alındığı duyuruldu. Söz konusu açıklamada 9 Haziran tarihli karar ile yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırının 12 aydan 18 ata yükseltildiği belirtildi.

TAKSİTLER ARTTIRILDI

BDDK, yeni tip corona virüsü salgını sonrası normalleşme sürecinde vatandaşa finansman kolaylığı sağlamak ve yurt içi turizmi desteklemek amacıyla yeni bir karar aldı.

BDDk tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 09 Haziran 2020 tarihli ve 9053 sayılı kararı ile 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme süreleri hakkında düzenleme yapıldı.

Söz konusu açıklamada havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on iki aydan on sekiz aya çıkarılması konusunda karar verildi.

İlgili Makaleler