Ekonomi

Kredi Notunuzu Yükseltemiyorsanız Sorun Değil; “40 Bin TL, 36 Ay Vadeyle Kredi Verecek Bankalar Açıklandı!” Kredi Notu Düşük Olanlar Da Çekebiliyor…

Kredi notu sisteminin tüm bankaların ve finans kuruluşlarının ortak hesabında görülmesi vatandaşların kredi notunun düşük olması halinde hiçbir bankanın kredi ve kredi kartı hizmetlerinden yararlanamamasına neden oluyor. Hal böyle olunca da borçlu olan vatandaşın borcu günden güne daha da katlanıyor. Uzmanlar ise, aşağıdaki yöntemler ile kredi notunu yükseltmeyi öneriyor.

Kredi notu ortalama altı ay gibi bir süre içerisinde çeşitli adımlar ile yükseltilirken; kredi notunu yükseltecek maddi güce sahip olmayan vatandaşların imdadına ise, kredi notuna bakmaksızın kredi sağlayan bankalar yetişiyor. Kredilerde kredi notu yerine teminat isteyen bu bankalar, kredi notu düşük olan vatandaşların borçlarını tek bir çatı altında toplamayı ve bu sayede yeniden yapılandırmayı da mümkün kılıyor.

Kredi Notu Geri Ödeme Düzeninden Etkileniyor

Bilhassa vatandaşların geri ödeme alışkanlıklarını gösteren kredi notunu yükseltmenin yolu da bu geri ödemelerden geçiyor. Halihazırda borcu olan vatandaşların kredi notunu yükseltebilmesi için borcundan kurtulması şart görünüyor. Çünkü mevcutta var olan her borç, ödenmedikçe kredi notunda düşüşe neden oluyor. Bunun yanı sıra kredi kartının asgari tutarının değil, tamamımın ödemesi kredi notuna artı olarak yansıyor. En az altı ay boyunca evin elektrik ve su faturası gibi faturalarını düzenli ödemek, mevduat hesabında birikim sahibi olmak, düşük tutarlı krediler çekip geri düzenli olarak ödemek kişilerin kredi notunda artışı sağlıyor. Ancak bunları yapacak maddi gücü olmayan vatandaşlar, özellikle aşağıdaki iki bankadan kredi çekebiliyor.

Hem Vakıfbank Hem Garanti Bankası Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Sağlıyor 

Kredi notu düşük olanların başvurabileceği bir diğer yöntem düzenli geliri olduğunu belgeleyerek ya da ipotek göstererek kredi çekmek oluyor. Hem 12 aylık düzenli gelir belgesi hem de ipotek isteyen Vakıfbank, bu ikisini gösterebilen vatandaşlara 36 aya kadar vade ile 50 bin TL’ye kadar kredi sağlıyor. Kredi notu düşük olan vatandaşlara kredi sağlayan bir diğer banka olan Garanti BBVA ise, son 3 aydır sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen herkese 36 aya kadar vade imkanıyla maksimum 40 bin TL olmak koşuluyla ihtiyaç kredisi veriyor.

İlgili Makaleler