EkonomiGündem

Kredi ve Kredi Kartı Borçları 3 Ay Erteleniyor ! Erteleme Başvurusu Nasıl Yapılır?

corona virüsü salgını ekonomik olarak vatandaşları olumsuz etkiliyor. İşinden ücretli veya ücretsiz olarak ayrılanlar kredi ve kredi borçlarını ödemekte zoruk çektiklerinden dolayı borçlarını ertelemek istiyorlar. Konu ile ilgili olarak bankalar kredi kartı borçlarını erteliyor. Peki kredi borç erteleme nasıl yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kredilerin Haziran sonuna kadar ertelenebileceği açıklamasının üzerine bankalar da harekete geçti. Bu bağlamda Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf Bank borçların 3 ay ertelenmesine ilişkin bazı paketlerini devreye aldı.

Corona virüsü etkilerinden dolayı bazı vatandaşlar işlerinden ücretsiz veya ücretli izin ile ayrıldı. Ancak ekonomik problem çeken vatandaşlar banka kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çektiklerinden dolayı borçların ertelenmesini istiyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında kredi kartı borçlarının Haziran ayının sonuna kadar ertelenebileceğini belirtmesi üzerine kamu bankaları harekete geçti ve borçların 3 ay ertelenmesine ilişkin çeşitli paketleri devreye aldı.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARI 3 AY ERTELENİYOR

Bu sürecin en az zararla kapatılması için çeşitli önlemler ve tedbirler alınıyor. Bundan dolayı bankalar da kolaylıklar sağlıyor. Buna göre Ziraat Bankası son ödemesi bu ayın sonunda olan müşterileri için ödemeyi ötele programını devreye alacak. Beklenti ise bu ötelemenin faizsiz bir şekilde yapılması yönünde.

Nakit akışında genel bir tıkanma söz konusu olduğundan bankalar, 6 ay ödemesiz kredi paketlerini de peş peşe devreye koymaya hazırlanıyor. Ayrıca Halk Bank da bir açıklama yaparak, son ödeme tarihi bu ayın sonuna denk gelen kredi kart borçları, kredi taksitleri için bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemeye göre müşteriler, ödemelerini erteleyebilecekler. Turizm sektörünün de zarar görmemesi adına ödemelerin 6 ay ertelenmesi gündeme geldi. Deniz Bank, Şeker Bank ve Finans Bank da müşterilerinin nisan ayına kadar ödemelerini ertelemelerine yardımcı olacak.

Ayrıca corona virüsü tedbirleri kapsamında çok önemli bir de karar alındı. Bu karar kapsamında emeklilerin Ramazan Bayramında alacağı 1000 lira ikramiyeleri erkene çekildi ve ödemeler başladı. Bu ödemeler 15 Nisan’a kadar yapılacak. Bu bağlamda emeklilere bir nebze de olsa ekonomik güç kazanacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir