Gündem

Kripto Paraya Şok Gelişme! Amazon Prime O İddiayı Yalanladı!

Kripto para piyasasında dalgalanmalar devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Amazon hakkında bir iddia ortaya atılmıştı. İddialara göre Amazon e-ticaret’ te Bitcoin kullanmaya başlayacak hatta kripto para uzmanı iş ilanları yayınlayacağına ilişkin gündeme gelmişti. Amazon konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Bitcoin düşüşe geçti

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon.com ‘un alışveriş yapacak müşterilerinin Bitcoin’ den yararlanabileceği iddiası asılsız çıktı. Bu iddianın yalanlanması üzerine Bitcoin’ in yükselişi kısa sürdü. 40 Bin dolar zirvesine çıkan Bitcoin, 36 Bin dolar’ a geriledi.

Amazon daha önce kripto para ve blokzincir uzmanı iş ilanı yayınlamıştı. Bunun üzerine iddialar güçlenmişti. Ancak Amazon’un sözcüsü Jeff Bezos “Kripto paralara ilgimiz her ne olursa olsun, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceğimize, kripto paralar için spesifik planlarımıza yönelik spekülasyonlar doğru değil. Amazon’dan alışveriş yapan müşterilerimiz için kripto para kullanımının neye benzeyebileceğine araştırmaya odaklanmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler