Gündem

Kripto Piyasalarında Büyük Deprem! Bitcoin 30 Bin Dolar Altına Düştü!

FED’in faiz artışı kararı sonrasında küresel piyasalarda meydana gelen risk iştahındaki düşüş, borsaları ile birlikle kripto para piyasalarını da olumsuz yönde etkiledi. Bugün itibarı ile Bitcoin 30 bin doların altından alıcı buldu.

Geçtiğimiz Haftadan Bu Yana Düşüyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED)’nın para politikalarında sıkılaştırmayı hızlandıran stratejisi, yatırımcıların tasarruflarını değerlendirme noktasında riskli varlıklardan kaçınmasına neden oldu. Durum böyle olunca, dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz haftadan bu yana düşüşünü sürdürmeye devam ediyor.

31 Bin Seviyesinin Altına Düştü

Dün gece saatlerinde Bitcoin’de yaşanan düşüşün ardından 30 bin dolar seviyesinin altına gerileyen kripto para, daha sonra toparlanarak 31 bin dolar seviyesinin üstüne çıktı. Yaşanan bu gerileme ile 31 bin doların altına düşen Bitcoin, 2021 yılının Temmuz ayından beri ilk kez bu seviyenin altına inmiş oldu.

2021 yılının Kasım ayında zirve yapan Bitcoin, o tarihten bu yana yüzde 50’nin üstünde değer kaybı yaşadı. Bu sene başından beri yaşanan kayıp ise yüzde 33 seviyesinde gerçekleşti.

En Riskli Yatırım Araçlarından Biri

Kripto paralar geçen zaman içerisinde borsalar ile paralel hareketler göstermeye başladı. Bu durum, Bitcoin’in politika yapıcıların piyasaya yönelik hamlelerinden daha kolay bir şekilde etkilenmesine sebebiyet verdi.

Bu gelişmelere rağmen kripto piyasalarındaki fiyatlarda volatilite oldukça yüksek, ayrıca piyasa en iyi zamanında bile oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor. Tüm bu sebepler kripto para piyasalarını en riskli yatırım araçlarından birisi olarak görülmesine sebebiyet veriyor.

Bitcoin yaşanan düşüşün ardından, bu sabah biraz toplarlandı ve 31 bin dolar seviyesinin biraz üstünden işlem gördü. Ethereum ise 2 bin 372 dolar seviyesine gelirken, Solana 69 dolara düştü

İlgili Makaleler