Ekonomi

Kripto Piyasalarındaki Düşüşün Bilançosu Belli Oldu! 1 Trilyon Dolar Buhar Oldu!

Lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde yaşanan çöküş devam ediyor. Enflasyon oranlarının tarihin en yüksek seviyelerinde seyretmesi, faiz ortamının getirdiği gelecek endişeleri ve kripto para birimlerindeki istikrarsız hareketler sonucunda, kripto para piyaslarındaki düşüş devam ediyor.

Kripto Para Piyasalarının Toplam Değeri 1 Trilyon Dolar Azaldı!

Açıklanan son 7 haftanın verilerine göre, Bitcoin fiyatında yüzde 40, Ethereum fiyatında ise yüzde 45 düşüş yaşandı. Nisan ayının ilk günlerinden bu yana kripto para piyasalarının değeri tam 1 trilyon dolar düştü. Nisan ayı başında kripto para piyasalarının toplam değeri 2,1 trilyon dolar iken, şu andaki değeri 1,1 trilyon dolar oldu.

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçen senenin kasım ayında zirve yaparak 69 bin dolar seviyesine yükselmişti. O günden bu yana düşüşte olan Bitcoin, son bir ay içinde yaşanan finansal gelişmeler sonrasında 24 bin 500 dolar değer kaybetti. Son bir buçuk senenin en düşük seviyelerine gerileyen bitcoin fiyatları, zirvedeki seviyesine göre tam olarak yüzde 64,5 oranında düşüş yaşamış oldu.

Bitcoin ve Ethereum Rekor Seviyede Düşüş Yaşadı

Mart ayının son günlerine doğru yaşadığı kayıpların bir kısmını telafi eden Bitcoin, 48 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı. Ancak o günden bugüne, tam olarak yedi hafta üst üste değer kaybı yaşayan lider kripto para birimi 29 bin 100 dolar seviyesine geriledi. Bu yedi hafta sonunda yaşanan kayıp, yüzde 40 seviyesine yaklaştı.

Bitcoin’den sonra, piyasa değeri en yüksek kripto para birimi olan Ethereum’da da değer kayıpları devam ediyor. Geçtiğimiz yılın kasım ayında zirve yapan Ethereum 4 bin 870 dolar seviyesine çıkmıştı. O günden sonra değeri düşmeye başlayan kripto para birimi, nisan ayı başında 3 bin 590 dolar seviyesine gerilemişti. Son 7 haftadır yaşadığı düşüş yüzde 45 oranında olan Ethereum’un fiyatları 1.925 dolar seviyesine geriledi.

İlgili Makaleler