Gündem

Kuaförleri Denetleyen Sağlık Personelinde Covid-19 Saptandı! 50 İşletme Kapatıldı

Geçtiğimiz hafta, Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu denetim ekibinde bulunan ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hizmet veren berber ve kuaförlere giden bir personelde Covid-19 tespit edildiği öğrenildi.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 11 Mayıs’tan itibaren faaliyet göstermeye başlayan 100 işletmeden 50 kuaför ve berberde, Covid-19 tespit edilmesi üzerine karantina uygulamasına geçildi. Denetimi gerçekleştiren ekipte yer alan bir sağlık personelinin de Ccovid-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

KAPATILAN İŞLETMELERE 1000 LİRA ÖDENEK

14 gün boyunca karantinada kalacak 50 berber ve kuaförle birlikte o işletmeleri denetleyen ekip de karantinaya alındı. Geriye kalan 100 berber ve kuaför ise hizmet vermeyi sürdürecek.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, hizmet vermesi geçici olarak engellenen 50 berber ve kuaföre 1000 lira yardım ödeneği sağlanacağını açıkladı.

BİR PERSONELDE COVID-19 TESPİT EDİLDİ

Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, Covid-19 tespit edilmesi üzerine 50 işletmenin 14 günlük karantinaya alındığını belirterek, şunları ifade etti:

“Berberler ve kuaförlerimizi denetleyen Sağlık Bakanlığı’ndan bir personelin koronavirüs (CKovid-19) testi pozitif çıkmıştır. Denetim ekibinde, berber ve kuaför üyelerimizde maske ve gerekli önlemler alınarak yapılan çalışmalara rağmen tedbir amaçlı bu karar alınmıştır. Endişe edilecek bir durum yoktur. Ayrıca Tavşanlı Kaymakamımız Yüksel Kara, mağdur olunmaması açısından biner TL esnaf arkadaşlarımıza destek verilecek demiştir.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler