Gündem

Kullanıcıları Merak Ediyor! Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

Kullanıcılarının güvenini sarsan Whatsapp tekrar güvenlerini kazanmak için bazı yenilikler getirmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Whatsapp en son grup görüşmelerine getirdiği yenilikle kullanıcılarını sevindirmişti. Whatsapp kullanıcıları önemli güvenlik sistemleri arasında bulunan ‘’Mesaj ve aramalarınız uçtan uca şifrelidir’’ bildirimini araştırmaya devam ediyor. İşte uç uca şifreleme özelliğinin bilinmeyenleri…‘’Mesaj ve aramalarınız uçtan uca şifrelidir’’ bildirimini araştırmaya devam ediyor. İşte uç uca şifreleme özelliğinin bilinmeyenleri…

Nasıl Çalışır?

Uç uca şifreleme özelliği mesajları sadece uç noktadaki kullanıcıların okuyabildiği bu iletişim sistemi, iki cihaz arasında gönderilen bilgilerin gönderildiği andan alındığı ana kadar güvenli hale getirilmesidir.

Kodlanmış verilerin kilidini açan ve orijinal biçimine geri döndüren bir şifreleme anahtarı ile güvence altına alınır. Uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde veriler gönderici cihazda şifrelenir ve bir şifreleme anahtarı aracılığıyla alıcı cihazdaki orijinal formuna geri döner. İşlem arka planda çalışır, böylece hem gönderici hem de alıcı veriyi orijinal biçiminde görür. Uçtan uca şifreleme, gönderici ve alıcı dışında herhangi birinin verileri okumasını veya erişmesini tamamen imkansız hale getirir. Bu sayede Whatsapp üzerinden ne yazdığınızı yalnızca mesaja dahil olan kişiler görme imkanına sahip olur.

İlgili Makaleler