Gündem

Kur Oynadı, Altın Çıktı! İslam Memiş, Piyasaların Oyununu Açıkladı! Altın Ve Dolar Yükselecek Mi? İşte, İslam Memiş’in Açıklamaları…

FED’in faiz artırımı kararının ardından sert düşüş ve çıkışlar ile yatırımcıların kafasını allak bullak eden dolar ve altın, hala dalgalı bir şekilde seyretmeye devam ediyor. Para ve altın piyasalarındaki dalgalanmaları değerlendiren Uzman İslam Memiş ise, yatırımcıları uyarıyor.

Altın yatırımcılarının bir süredir yakından takip ettiği gram altın dünü 931 TL’den kapatırken; çeyrek altın 1.527 TL’yi, yarım altın 3.055 TL’yi, cumhuriyet altını ise 6.266 TL’yi gördü. Altındaki ani yükselişe dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kafası karışmış olan yatırımcılara seslendi.

İslam Memiş, Dalgaları Seyreden Piyasalar İle İlgili Konuştu

Altın ve para piyasalarının yeni haftadaki dalgalanmalarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasanın seyrini “Bir bakıyorsunuz yükselişler bir bakıyorsunuz düşüşler…” sözleriyle özetledi. Açıklamalarında yatırımcıların kafasındaki belirsizliğe de dikkat çeken Memiş, açıklamalarında; “Belirsizliğini koruyan bir piyasanın karşımızda olduğunu görüyorsunuz.  Bu yatay seyir ve belirsiz süreç ile birlikte yatırımcının kafası karışıyor. Kısa vadede pozisyon alamıyorlar uzun vadede alım fırsatı kollayanlar için o fırsat gelmiyor.  Bu süreci şöyle yorumlamak istiyorum. Merkez Bankaları faiz artırım sürecine girdi” diye konuştu. Açıklamalarında FED’in şahin tutumunu da yorumlayan Memiş; “FED faiz artırımı yaptıktan sonra şahin tonda açıklamalar gelmeye devam ediyor. FED üyelerinden de açıklamalar geliyor. Yeni bir taktik uyguluyorlar o taktik de şu. FED’in faiz artırım süreci ile birlikte normal şartlarda emtia (altın ve gümüş) fiyatlarının sert şekilde gerilemesi gerekiyor. Faiz artıran merkez bankaları var emtia fiyatlarının baskılanması gerekiyor” dedi.

Açıklamaları esnasında piyasalardaki riske de dikkat çeken İslam Memiş; “Risk de var emtia (altın, gümüş vb. değerli madenler) fiyatlarını baskılarlarsa ki her an yapabilirler imkan var ellerinde. Bir gün istesinler ons tarafında gümüş tarafında, petrolde sert şekilde gerilemeyi gerçekleştirirler. Bu risk onlar için tehlike arz ediyor. Sert şekilde baskılama olursa alım fırsatı oluşacağı için yatırımcılar altın ve gümüş alacaktır. Ons ve altın tarafında operasyon yaparlarsa dünyadaki yatırımcılar güvenli liman olan altın ve gümüşün gerilediğini görünce alım yapacaklar. Bu alımları engellemek için sert düşüşleri gerçekleştirmediklerini görüyoruz. Ons altının, ons gümüşün baskılanması sert şekilde gerilemesi ile yatırımcılar doları bırakıp altın ve gümüş almasın diye bunları risk olarak görüp bant aralığında sıkıştırıyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, Dolar Kuruna Dair Önemli Açıklamalar Yaptı

Gerçekleştirdiği açıklamalar içerisinde dolar kuruna dair de önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Dolar endeksinde de sıkışma var. Orada da yatay süreç var. Hem dolar tarafında sıkışma var. Mayıs toplantısına kadar kontrol altında fiyatlamaların devam etmesini istiyorlar” ifadelerini kullandı. Gram altına dair de analizler yapan Memiş; “Piyasalar baktığınız zaman taktiksel değişimin farkına varacaksınız. Gram altın TL fiyatı 900-930 lira aralığına sıkıştı. Bu bant aralığında da hamleler yok. Kalıcı yükselişler ve düşüşler olmuyor. Gram altında da sıkışma devam edecek bunun işaretini veriyor” diye konuştu.

-Taktiksel değişim taktiksel süreç… Ne zaman düşecek ne zaman yükselecek diye bir soru kafanıza gelirse bilin ki bu FED’in kontrollü şekilde baskılanma taktiğinin başladığını gösteriyor.

-Hem faiz artıracağız kontrollü şekilde emtia fiyatlarını düşürmeyeceğiz. Önümüzdeki bir iki hafta bu süreci devam ettirecekler. Piyasalarda çok yüksek beklenti içine girmemek lazım.

İlgili Makaleler