Gündem

Kurban Bayramı Geliyor! Kısıtlama Olacak mı? Bakan Koca Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban bayramı, aşı kısıtlamaları ve delta varyantına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’ de bugüne kadar çift doz aşı olan kişi sayısı 56.095.891 olarak açıklandı. Normalleşme süreci devam ederken Delta varyantının Türkiye’de 3 ilde görülmesi endişe yarattı. Ayrıca Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz’ ın , kurban bayramında herhangi bir kısıtlamanın olmayacağını açıklaması üzerine bir kesim sevinirken diğer kesim endişelendi.

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden aşılama çalışmalarını aktarmaya devam ediyor. Ülkemizde en çok aşılamanın yapıldığı iller Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik ve İzmir oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuya ilişkin açıklamaları

“Delta varyantı 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu.”

26 milyon doz aşı daha geleceğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu ana kadar gelen doz bize yetiyor, elimizdeki doz da yeterli. Ayrıca Sinovac’la ilgili de şu ana kadar gelen 34 milyondu, dün 1,5 milyon daha geldi, çarşamba günü 1,5 milyon daha gelmiş olacak 37 milyon olacak. Gelmeye devam ediyor, elimizde Sinovac da var.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok.” “Biz bayrama kadar aşılanması gereken 62 milyona yakın 18 yaş üstü vatandaşın, 42-43 milyon gibi bir rakam eden en az yüzde 70’inin en az bir aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayımladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak, bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz.” şeklinde açıkladı.

İlgili Makaleler