Ekonomi

Kurban Bayramı Öncesinde Nakde İhtiyacı Olan Emeklilere PTT’den Duyuru Geldi: Tek Bir SMS 80 Bin TL’yi Hesaba Aktartacak…

Bankacılık faaliyetleri ile son dönemlerde sektöre damgasını vuran PTT, bir süredir emekli olan vatandaşlara uygun faizli krediler sağlamasıyla vatandaşların dikkatini üzerine çekmiş bulunuyor. Üstelik PTT, maaşını kendi bankasından alan tüm emeklilere kredi sağlıyor.

Emeklilere yönelik kredi paketleri oluşturmuş ola PTT, 80 bin TL’ye kadar olan tüm nakit ihtiyaçlarını karşılıyor. Vadeleri uzun da tutan PTT, geri ödemeler konusunda esnek davranarak, emekli olan vatandaşların nakit ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılamasını sağlıyor.

İhtiyaç Kredisinin Yeni Adresi PTT

Posta, telefon ve telgraf ile başladığı yolculuğuna şu an kargo ve bankacılık hizmetlerini de eklemiş olan PTT, günümüzde bankalar ile yaptığı anlaşmalar sonucu emekli olan kişilere krediler de vermeye başlamış bulunuyor. Bu krediler kapsamında emekli vatandaşlara 80 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sağlayan PTT, 36 aya kadar taksitle de emekli olan vatandaşları destekliyor. Sadece emekli maaşını PTT üzerinden alan ya da maaşını PTT’ye taşımayı kabul eden vatandaşlara kredi sağlayan PTT, kredi başvurularını ise SMS ile alıyor. PTT’nin 80 bin TL’lik ihtiyaç kredisinden uygun faizler ile yararlanmak isteyen emeklilerin yapması gereken tek şey ise PTT yazıp bir boşluk bırakıp, T.C. kimlik numarasını yazıp 3050 numaralı kısa mesaj sistemine göndermek oluyor.

PTT Örnek Kredi Hesaplama

PTT’den çekilecek olan kredilerin örnek hesaplamaları da PTT’nin anlaşmalı olduğu banka tarafından vatandaşlara sunuluyor. Bu hesaplamaya göre PTT üzerinden 10 bin TL çekecek olan bir vatandaş 36 ay vade yaptırması halinde aylık 457 lira 22 kuruş taksit, toplamda ise 16 bin 452 lira geri ödeme gerçekleştiriyor. PTT üzerinden 25 bin TL bir kredi kullanacak olan vatandaşın aylık taksit ödemeleri 36 aylık vadede bin 113 lira olurken; toplam geri ödemesi ise 42 bin 148 lira olarak hesaplanıyor. Öte yandan PTT üzerinden çekeceği ihtiyaç kredisinin limitini 50 bin TL’de tutan ve 36 ay vade yaptıran bir vatandaş aylık taksit ödemelerini 2 bin 286 TL olarak gerçekleştirirken; toplam geri ödemesini ise 82 bin 296 lira olarak yapıyor. Kredinin vade süresi düştükçe PTT’nin aldığı faiz oranları da önemli ölçüde aşağıya iniyor.

İlgili Makaleler