Gündem

Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak ! 9 Ağustos’a Kadar Devam Edecek

Ülkemizde corona virüsü salgını devam ederken çok önemli kararlar da alınıyor. Bu doğrultuda iki ilimizden haber geldi ve Kurban Bayramında kısıtlama olacağı belirtildi. Bu kısıtlama 9 Ağustos'a kadar devam edecek.

Corona virüsü salgını kapsamında bazı illerimizde bazı kararlar alınıyor. İki ilimizin bazı bölgelerinde salgın sebebiyle artan vaka sayılarından dolayı karantina uygulaması başlatıldı. Bu uygulamaya ilişkin açıklamalar Kütahya Domaniç Kaymakamlığı ve Ordu Valiliğinden yapıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILDI

Kütahya ilinin Domaniç ilçesine bağlı olan bir köyde artan vaka sayıları sebebiyle karantina uygulaması başladı. Domaniç Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeşilköy’ün tamamında 9 Ağustos’a kadar giriş ve çıkışların jandarma ekiplerince kontrol altına alınmasına, Aşağı Dereyolu 1-2, Kocakır Mevkisi, Sütlük Deresi mevkisi, Fıranlar Yeşilköy Yol Ayrımı (Yassı Dere mevki) yollarının kapatılmasına karar verilmiştir”

ORDU VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Ordu Valiliğinden de karantina hakkında bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

“Aybastı ilçesi Armutlu Mahallesi’nde, çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakaları, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Armutlu Mahallesi Dereköy Küme Evleri mevkisinde 26 Temmuz saat 24.00’ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verilmiştir”

İlgili Makaleler