Gündem

Kurban Bayramında Türkiye Geneli Seyahat Kısıtlaması Var Mı?

Arefe gününün gelmesi ile yola çıkacak olan vatandaşlar tarafından seyahat kısıtlamasının olup olmayacağı aratşırılıyor. Peki İstanbul, İzmir ve Ankara için seyahat kısıtlamasının olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Dünyayı etkileyen corona virüsü salgını kapsamında Kurban Bayramı kutlanacak ancak vatandaşlara çok önemli uyarılar yapıldı. Sosyal mesafe, maske ve el hijyeni için kritik uyarılar yapılıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında hem sokağa çıkma yasağı hem de 15 gün giriş çıkış kısıtlaması uygulanmıştı. Bu kısıtlamaların bu bayramda da uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

KISITLAMA YOK

Bu nedenle vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı’nda seyahat kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Yapılan açıklamalara göre Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması uygulanmayacak. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Tabii o gün kurbanlar kesilecek. Kurbanları kesmenin yanında tabii herkes özellikle birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum (kısıtlama) yok.”

Güncel durumda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak yeni yasaklar gelirse okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler